Kupite fotku za pet SMS-ova na 1003!

(ispod fotke se nalazi važna objava)

Veća fotografija je ovde. Pažljivi čitalac Suštine pasijansa će se setiti Tibora Arve, fotografa iz Zrenjanina i mog prijatelja, sa čijim radovima smo se već družili na stranicama Suštine pasijansa (domaći zadatak: otkrijte datum kada je ova ista fotka bila već objavljena na ovim stranicama).

A šta je razlog ovom prisećanju?

Razlog je prost i sjajan: Tibi je odavno poznat među prijateljima i poznanicima kao čovek od inicijative kada treba pomoći u nekoj humanitarnoj akciji; iskreno, već sam izgubio broj takvih njegovih nastupa. Onomad sam i ja “kupio” foto-sesiju kod njega uplatom novca u jednu humanitarnu svrhu. Ovoga puta, parafrazirajući neke slične inicijative, ali ne bez izrazito lične note u konačnom planu, Tibi je odlučio da “prodaje” svoje fotografije koje su urađene na papiru, u formatu 38 cm × 25 cm ili sličnom (do, recimo, kvadratnog formata 25 cm × 25 cm, ako je autorski izrez fotografije takav). Cena je za kupca de facto simbolična, mada je zapravo veoma značajna: potrebno je da pred njim pošaljete pet SMS poruka na broj 1003 i izabrana fotografija je vaša!

Postoji i opcija da zatražite fotku koja još uvek nije izrađena na papiru i cena je u tom slučaju sedam SMS-ova. Naravno, Tibi snosi realne troškove izrade naručene fotografije, a naručilac solidarno “plaća veću cenu”. Šta drugo da kažem, nego – kapa dole!

Ako živite u Zrenjaninu ili prolazite kroz taj grad u dogledno vreme, stupite blagovremeno u kontakt sa Tibijem (ovde ili ovde) i “kupite” neku fotku. Uz procenu da će solidarni SMS moći da se šalje još dugo u vremenu pred nama, jer će i potreba za solidarnošću potrajati, imaćete vremena da realizujete nameru, ako se ona rodi u vama. Istog časa kad sam saznao za ovu inicijativu, rešio sam da prvom prigodom “kupim” par fotki od svog prijatelja. Uz ovu objavu, to je zaista najmanje što mogu da učinim da podržim realizaciju te sjajne ideje.