Loš autoportret

I’m out here taking bad self portraits
of a lonely woman
Bad self portraits of a lonely girl
Sad self portraits of a lonely woman

Primetili ste onu novu maniju koja je poslednjih godina uzela maha među ljudima? Škljocnu digitalcem ili telefonom bilo šta i odmah otrče na mrežu da se pohvale. Ili šta već time misle drugima da saopšte. Misle da njihovi životi treba da zanimaju celi svet.

Nije dovoljno da se uslikaju prizori iz života. U modi je selfie, zgodan način da opalite sami sebe. In love

Ovoj novoj modi, kao i svakoj drugoj, najviše su naklonjene žene. Zato što ih je neko ubedio da su lepši (s)pol i da to treba da dokazuju & pokazuju na svakom koraku. I čim nešto zucneš, odmah se naljute:

– Eeee, video sam ti nove slike na Fejsu…
– Dopadaju ti se?
– Naravno, na jednoj ti se vide sise, šta će dete da ti kaže?
– To ti se samo učinilo, mator si & ćorav…
– Nisam, bre, stavio sam cvikere, za svaki slučaj…
– Da znaš, nikada ih više nećeš videti! wlEmoticon-devil.png

Ovde ću morati da stanem, već se loše završilo. Nisam samo ja video te slike. Imao sam nesreću da ih prvi komentarišem. Freezing

Lake Street Dive - Bad Self Portraits (2014)Lake Street Dive, grupa puna mladalačkog poleta, samo se osvrnula oko sebe i ono što je videla pretočila u pesmu. Štaviše, tako je naslovila i poslednji album, Bad Self Portraits (2014), koji kod slušaoca stvara jako dobar ugođaj svojom mešavinom ogoljenog soul/jazz/folk zvuka, stvarajući savršenu atmosferu za ono što dolazi posle preslušavanja albuma.

Pomenuta gospođa nije slušala današnju pesmu i ne zna kako se završila. Da jeste, ovo bi bila neka sasvim druga priča. Hot smile

2 komentara na temu “Loš autoportret”

  1. Зар се нисмо на колегијуму већ договорили да се селфић преводи као својка (или својко, ако је мушки)?

Komentari su onemogućeni.