Utovar nedeljom, 18. maj

Kada je Petrovac na Mlavi postao Petrovac pod Mlavom mnogi su konačno shvatili da se nešto događa i van Beograda…

Naravno, javili su se oni koji objašnjavaju da je ova kiša nad Srbijom božja kazna zbog najavljenih sankcija pravoslavnoj braći. Bliski su im oni koji tumače da nas onaj odozgo unapred kažnjava za najavljenu povorku. Nisu daleko ni misli da je sve ovo posledica HAARP-a ili nečeg još goreg

bolje da prikažemo poplavljeno visokonaponsko postrojenje, nego stambene kućeMožda neko pomisli da bi posledice bile blaže da nismo krali građevinski materijal prilikom betoniranja rečnih obala i prilikom izgradnje bedema, ne bi li napravili dodatne stepenice za treći sprat kuće, kojoj još ni prvu ploču nismo postavili.

A decu u školama valja na vreme naučiti kako se pravilno krsti, jer samo molitva može da spase ljude u ovakvim situacijama. Panika, opšta neorganizovanost i nezainteresovanost tu nemaju nikakvog udela. I Civilna zaštita je ionako nepotrebna…

Nadležni kažu “zovite na taj-i-taj broj, pa ćemo doći da vas spasimo”. Zamišljam ljude na krovovima stambenih zgrada, kojima je fiksni telefon ostao nekih deset metara nizvodno, a na mobilnom se ispraznila baterija (“androidi” su je baš gladni).

Možda će da nam pomogne budući veliki investitor iz inostranstva? Dotle se držite. I ljubite bližnje svoje. I kad vas ponekad naljute.

U međuvremenu, nacija je osvojila nove horizonte. Došli smo do one tačke kada može da se kaže: ako nema na fejZbuku, ne postoji. Perspektiva je jasna: važnije je dokumentovati (poželjno u obliku digitalnog smeća) nego učiniti nešto. Nekad: hleba i igara. Danas: telefona i linka.

Važno je dobro dokumentovati, a sve ostalo je nebitno

Danas je na programu trodelna bajka o čudesnoj mašini koja je u stanju da od devet mutnih piksela načini kompletnu fotografiju. To ne može ni On! Ali Oni mogu.

Deo prvi: da vidimo čime raspolažemo. Sve laboratorije su u pripravnosti. Slučaj mora da se reši pre kraja radnog vremena.

Deo prvi: da vidimo čime raspolažemo. Sve laboratorije su u pripravnosti. Slučaj mora da se reši pre kraja radnog vremena.

Horacije će biti zadovoljan.

– Mama, mogu li napolje, da se igram?

– Može, samo nemoj duboko!

Veži keru, dreši keru, kupaj keru...

Centralizovani sistemi imaju svoje mane. Pogotovo ako se, pre postavljanja njega (sistema), ne sagledaju sve moguće posledice.

da l' ima mesta da se dopiše cm?... vidiKOVAC–karaBURMA

Šta ćeš sad?Evo štogod za čitanje u dokolici… A ako ste baš perverzni, slobodni ste i da razmišljate (o svom trošku): Deset najtežih misaonih eksperimenata.

Međutim, u sobu ulazi čovek koji se predstavlja kao predskazivač, i koji vam nudi mogućnost da izaberete ili drugu, ili obe kutije. On vam gotovo nepogrešivo može reći da li se u drugoj kutiji nalazi novac. Ako vam je rečeno da izaberete drugu, onda ona sigurno nije prazna, a ako je njegov savet da izaberete obe, onda je druga prazna. Nakon što je ušao, predskazivač je izrekao da je druga kutija dobitna. Šta sada?…

(Sada zna-se-ko otkazuje sve svoje obaveze u kabinetu, jer važniji su politički poeni od radnog mesta, nema veze što je demagogija, nema veze ni to što spasioci ginu zbog neadekvatne opreme, potom taj-zna-se-ko uskače u helikopter ruske proizvodnje, sleće na ostrvo koje je nekad bilo pijačni trg, pa deli vekne, ćebad, kape, peraja, kabanice, vaučere za narodni kazan, pilule za zaboravljanje, čestitke za one koji su pristali da budu evakuisani bez nasilja, vesla za dečije čamce, demagoške izjave i potvrdu lekara da nije išao u WC još od početka poplave.)

Danas je na programu trodelna bajka o čudesnoj mašini koja je u stanju da od šest mutnih piksela načini kompletnu fotografiju. To nije pokušao ni On! Ali Oni jesu.

Deo drugi: moć zapažanja kao sredstvo pobede duha nad materijalom. Idemo kući u pola četiri. Ou, jea.

Deo drugi: moć zapažanja kao sredstvo pobede duha nad materijalom.

Kada Horacije ovo vidi, reći će nešto što nije odavno rekao, a sadržaće glagol “screw”, čime će ostvariti humorističnu poentu zabavnog karaktera.

Suština pasijansa apeluje na sve ugrožene i sva nadležna lica u objektima gde se prihvataju evakuisana lica da nastali neorganiski otpad (plastične čaše, flaše i escajg, pelene,…) klasifikuju i uredno odlažu, kako bi se danas-sutra recikliralo. Priroda zna ozbiljno da kazni one koji ne vode računa o njoj.

kad se voda povuče...

Šta se dobije kad usred Sarajeva naručiš burek sa sirom:

Ponavljaj za mnom: burek... sirn'ca... zeljan'ca... burek... sirn'ca... zeljan'ca... burek... sirn'ca... zeljan'ca...

Ko kaže da POL nije bitan? Smatram da je važan barem podjednako kao Džon, Džordž ili Ringo.

(Gremlin @fb)

Obrazovanje: predmet povećavanja društvenog jazaPredlog za čitanje, ponovno čitanje, razmišljanje, ponovno razmišljanje i, ako niste počeli da plačete, zauzimanje stava o činjenici da je zaglupljivanje mnogo jeftiniji način satiranja jednog naroda od genocida: Jana Baćević – Ko je Kajzer Soze? Ili, o fantomima obrazovanja u Srbiji.

Ono čemu svedočimo, zapravo, jeste uvođenje – na mala vrata – socijalnog darvinizma u obrazovanje. Obrazovanje koje je usmereno na razvoj elita pravi veliku – i veštačku – podelu između onih koji se u taj model uklapaju, i svih koji “otpadaju”. Za primer je opet korisno pogledati Veliku Britaniju, gde je jaz između takozvanog “Zlatnog trougla” koji čine univerziteti u Oksfordu, Kembridžu i Londonu, s jedne, i ostatka sektora visokog obrazovanja (sa retkim izuzecima), s druge strane, praktično nepremostiv. Političke i ekonomske elite pretežno se regrutuju iz prve grupe; onima iz druge preostaju manje prestižni poslovi u nižim ešalonima javnog ili privatnog sektora. O sudbinama onih koji do visokog obrazovanja ne stižu da i ne govorimo. Zapamtimo, elitno obrazovanje uvek ima za cilj produbljivanje razlike između onih koji ga poseduju i onih koji ga ne poseduju. Drugim rečima, na podelu između “nas” i “drugih”.

Postoji jednostavan opis posledice ove činjenice. Međutim, teško bismo ga izgovorili, a da pritom ne koristimo glagole poput “najebati”.

Danas je na programu trodelna bajka o čudesnoj mašini koja je u stanju da od četiri mutna piksela načini kompletnu fotografiju. Toga se nije setio niko u istoriji, pa samim tim ni On! Ali Oni su pobedili istoriju.

Deo treći: njima je to bila šala mala. Ubici je to bila kapitalna jebigica. Horacije skida cvikere i saopštava naciji istorijsku istinu. Vredelo je doći na posao u pola osam.

Deo treći: njima je to bila šala mala. Ubici je to bila kapitalna jebigica. Horacije skida cvikere i saopštava naciji istorijsku istinu.

Horacije čeka da se promeni kadar, kada će zeleni postprodukcioni filter preći u smeđi, onaj sa pojačanim kontrastom (i mrvica sepije da kompenzuje oštre ivice). Nacija ostaje uverena da se ne isplati da se zajebavaš sa zakonom. Za to vreme, On se smeška jer već pedeset sati nije išao u WC i svi znaju za to, a još mu se ne ide.

(kraj epizode)

Ako ste ugodno doručkovali, lakše će vam pasti čašica neke zrele rakijice pre ručka, a nećete morati ni da se prežderavate da biste zadovoljili animalni deo psihologije obroka. Dobar doručak je osobito važan i pametan čovek ga nikad neće propustiti.

Dobar doručak je osobito važan i pametan čovek ga nikad neće propustiti.

Kako god, mi vam od sveg srca želimo prijatan nedeljni ručak.