Želim li da znam (part II)?

Kao što znamo, ženska ćud je nedokučiva i kada one urade nešto sa svojom glavom, poručuju nam da treba da promislimo šta se u njoj dešava. A kada kosu ofarbaju u ljubičasto ili zeleno, treba potražiti najbliži zaklon, za svaki slučaj. To je faza kada ti saopštavaju da je vreme za razmišljanje isteklo. wlEmoticon-sarcasticsmile.png

U slučaju pevačica, prethodno ne mora da znači pa, s vremena na vreme, neke od njih overim jer znaju itekako da me iznenade. Na najbolji mogući način. A i ako pođe po zlu, ne mogu mi ništa, jednim klikom im zapušim usta. wlEmoticon-hotsmile.png

Tako, naoružan srpljenjem i bez predrasuda, rešim da overim gospođicu zelene kose…

I da vidiš čuda, ispade jako dobro. Obično se ne dešava da se obrade tuđe pesme koje su još friške, ali ova verzija, barem za mene, zvuči bolje od originala.

Kada su prošle godine Arctic Monkeys objavili album AM, bio sam više nego razočaran. Sve mi je bilo nekako bledo i razvonjeno, ni traga energiji sa prethodnih albuma. Džabe su kritičari biranim rečima pokušavali da objasne da je ovo dobar album, nisam se primio. I tako je ostalo.

Do I Wanna Know?” u originalu smo već obradili na ovim stranicama. Otvara album AM i klasična je žalopojka o nekome ko je odlučio da ode u… pa se predomislio i cvili da se vrati, sve se pitajući da li će ona druga strana to da prihvati.

Ako je pametna, neće! wlEmoticon-winkingsmile.png

Zelenokosa (Lizzy Plapinger) i njen partner (Max Hershenow), koji nastupaju pod zajedničkim imenom MS MR, primili su se na ovu pesmu i pametno odlučili da je izvedu u emisiji Live Lounge. Tako su Amerikanci zabili golčinu Englezima na njihovom terenu.

Fino su napravili trip-hop ugođaj i smirili pesmu, pa sve zvuči vrlo upečatljivo. Zanemari se i fakat da Zelenokosa baš i nije neka pevačica.

MS MR su snimili i album Secondhand Rapture (2013) koji je poprilično dobro ocenjen, a iz recenzija se može zaključiti da ih smatraju grupom koja obećeva. Album nisam slušao i neću, nije to muzika na koju ću da trošim vreme.

Ova pesma u njihovom izvođenju mi je sasvim dovoljna, a za ostale ne želim da znam.