Iskrivljena stvarnost

Ako ovoga momka do sada niste čuli i videli, onda svakako morate. Čudo jedno od talentovanog mladića koji me je, u trenutku, oborio s nogu.

Njegovo umetničko ime je JR August.

Već na pola pesme me zasvrbi da vidim gde rastu ovakvi tipovi, pa uposlim tražilicu…

Onih nekoliko hitova koje izbaci Gugao povedu me u Zabok.

What the fuck is Zabok, pomislim. A Gugao, kao da čita moje misli, izbaci rezultat: vukojebina sa manje od devet tisuća duša u Zagorju, za koju i najveći deo Hrvata ne zna da postoji, a kamoli Srbi. Prosto mi sve izgleda potpuno nestvarno dok ponovo vrtim klip.

Malo dubinskog istraživanja i vrćenja u krug nekoliko šturih pasusa koji se pojavljuju na raznim mestima i kockice se sklapaju u neobičnu priču.

JR August je skraćeno John Raven August. Iza tog umetničkog imena krije se momak čije pravo ime je Nikola Vranić. Svirao je klavijature u odličnom varaždinskom bendu Voodoo Lizards, koji je neslavno propao. Kada se ta priča završila, rešio je da snimi svoje pesme. I video uratke za njih. Prvi video sa pesmom “Man with the Magnificent Mind” završio je na web stranici grupe Coldplay, koja poziva neafirmisane autore da im se jave. Chris Martin lično je bio oduševljen, ali se još ništa konkretno nije desilo. U međuvremenu, javio se i Jerry Harrison (ex-Talking Heads) iz Amerike i ponudio mu saradnju.

Verujem da zbog svega pomenutog Nikola slabo spava ovih dana. Kaže da ga čeka još puno posla: završavanje video snimaka za još dve pesme je najpreče, kao bi zatvorio ciklus koji simbolizuje četiri godišnja doba. Baš da vidimo. Sudeći po ove dve pesme, njemu se po glavi svašta vrzma i čuju se razni uticaji, od Beatlesa do Calexica. Što mi ni malo ne smeta.

Posle traljavog poslednjeg albuma Coldplaya, Chris Martin bi trebalo da porazmisli da mu Nikola napiše nekoliko pesma za naredni. Zbog toga ćemo ga držati na oku.

Nikolu, Martin više nije interesantan. Nerd smile

Komentari su onemogućeni.