Slepa ulica

She was running away
So now I’m standing at the corner
Lost in the things that I said
What am I supposed to do now?

Ma kako pazili, svakome se desi da zaluta. Bilo da si hodao ili vozio, odjednom spoznaš da nema dalje, da se ispred nalazi samo zid. A onda kuku & lele, treba se vratiti nazad…

Naš jezik ima lep izraz za opisano stanje: ćorsokak. Najčešče ga koristimo u trenucima kada se zagubimo u životu, pa krenemo da lupamo glavom kako da se izvučemo iz svega toga.

Što tvrđa podloga za udaranje, to bolje. Jes’ da više boli, al’ brže se osvestiš i nađeš rešenje. Sick smile

Nismo mi kao junak ove pesme da stojimo & čekamo da nam ženska pruži ručicu i izvede nas na sigurno. Ako nas je već dovela u ćorsokak, zašto bi to radila? Green with envy

The Move - Blackberry Way (1968)Mnogi su se prepoznali u ovoj pesmi, pa nije ni čudo što je dospela na prvo mesto engleske top liste. Doduše, bilo je to davne 1968. godine, pa je se retko ko i seća. Kao i njenog autora.

Roy Wood će zauvek ostati neshvaćeni genije. Tako je bilo od samog početka. Iako je pisao savršene pesme i nanizao veliki broj hitova, neki đavo ga je terao da ništa što radi ne bude konvencionalno. Uvek je pomerao granice, mislio i radio različito od ostalih muzičara. Sa grupom The Move snimio je četiri izuzetno dobra albuma na kojima je teško naći pesmu koja ne bi prošla kao uspešan singl. Mogli su da budu novi Bitlsi jer su pesme koje je pisao nosile taj specifični šmek. A nisu. Wood nije bio zadovoljan. Sa Jeffom Lynneom pokrenuo je Electric Light Orchestra i na velika vrata uveo orkestarski rok na stadione. To je bila njegova ideja, ali je brzo odustao od nje i krenuo u novu avanturu sa grupom Wizzard. Pa posle sa… Da ne nabrajam dalje, ima toga puno. Njegovo delovanje su obeležavale dve konstante: iza svekog projekta koji je pokretao ostajale su sjajne pesme & menjao je projekte i saradnike k’o čarape.

Očigledno, u njegovoj glavi nisu sve koze na broju. Smile with tongue out

Iz ćorsokaka u kome sa našao još na početku karijere nikada nije izašao. Možda još uvek čeka žensku iz pesme da mu pruži ruku i povede ga ka izlazu.

Komentari su onemogućeni.