Volite sada! Kreirajte! Inspirišite! Pffft!

Malo pažnje ćemo zatražiti od vas. Malo pažnje i malu zadršku u proceni o kakvoj ličnosti je ovde reč. Pružite ovom čoveku svoja tri minuta, a onda…

…a onda se zapitajte nešto, jer se u vama nesumnjivo rodila misao koja u prevodu na normalan jezik glasi “ovaj je lud”. Elem, zapitajte se koliko je ovaj čovek luđi od onih kojima ste dozvolili da vas vode u svetlu budućnost. Zapitajte se koliko je, zapravo, posve jasno to što ovaj čovek govori. I razmislite koliko su i da li su njegove poruke manje korisne od npr. audijencije onog Čovekolikog Bluzera kod doktora Stefanovića, gde su diskutovali o raznim šerifskim pitanjima od strateškog značaja. I pronađite barem jedan suvisli razlog zašto bi bilo pametnije gledati tri minuta TV dnevnika nego tri minuta ovog intervjua.

A kada date sebi odgovor na barem poneko od ovih (ili nekih drugih, sličnih i temom bliskih) pitanja, zapitajte se koliko ste sami daleko od spokoja. Jer, ovaj nesrećnik je svoj spokoj izgubio ko zna kako i zašto, nikad ga više neće povratiti niti će ga iko smatrati važnim, ali on i dalje voli sve nas. I zbog toga je, možda, bolji čovek od nas.

Kvaka je u tome što zbog sopstvene arogancije nećemo biti u stanju da iskreno procenimo koliko smo, svako od nas ponaosob, daleko od pucanja. Pffft!

1 komentar na temu “Volite sada! Kreirajte! Inspirišite! Pffft!”

  1. Inače, čovek nije lud, on je ulični izvođač. Mada je prilično uverljivo odigrao ulogu, za razliku od onih drugih spomenutih.

Komentari su onemogućeni.