Једна од пре: нема врдања

За разлику од прошлог пута, кад ми је врднуо миш, овог пута нема врдања. Миш је подвргнут дисциплини и мукотрпном мицању тачака… док нисам добио шта сам хтео.

Дакле, техника је иста као и прошлог пута: шкљоц, изрез, играње кривом осветљености. С тим што сам овог пута терао контраст много даље, и прецизније гађао да на завршној фотци добијем распон тонова, рељеф и остало.

(велика, за детективе)

Резултат је превазишао моја очекивања. Ово је много више од оног што сам ја видео. У тзв. природи, ово је све млечнобело, одсјај је једва уочљив. Ако канон није у стању да изађе на крај са мушкатлама и каранфилима (1:0 за мене), овде ме прешишао и видео оно што ја нисам (дакле нерешено и нешто јаче).

Ни овог пута нисам дирао боје… ова мрка је у природи тек нешто жућкаста. Дуго сам се дурио на своју бабу што каже жуто кад мисли на мрко или смеђе, а сад видим да је била у праву – то и јесте жута, кад се довољно затамни.

Вежба за радознале шерлоковце је да погоде шта је на слици. Да им одмогнем мало, оно што на мехурима изгледа као некакав четинар с десне стране, није дрво него цев. Да вас видим.

5 komentara na temu “Једна од пре: нема врдања”

 1. Da probam: površina penušave vode u kanti ispod česme. Bela iz nekog razloga.

  1. Има ту и воде, и јесте у некој посуди. Није канта, веће је. Нема чесме.

  1. Да, осим што је технички нетачно. Од овог се, дестилацијом, раздваја ракија од џибре. Ово је кљук, а пена се направи кад се сипа сода бикарбона да убије вишак киселине.
   Ракија је, да се похвалим, добро испала. Кајсија. У устима као млака вода, благо греје гркљан док се гута, а онда, како рече комшија “налази где си шупаљ и иде тамо”, греје грудни кош. А тек при издисају замирише на пекмез.

   1. Tehnički netačno, svakako, ali ipak… Jeeee! Na prvi pogled mi je izgledalo kao ona glupa čokolada, ali si posle dao previše naznaka… 🙂

Komentari su onemogućeni.