…A kako Sunce vidi nas?

Kao što verovatno znate, naše oči vide samo mali deo spektra svetlosti. No, uz malu pomoć tehnologije, možemo da vidimo i više.

Neki domišljati mangupi su odlučili da pokažu prolaznicima kako bi to izgledalo kada bismo videli i ultraljubičastu svetlost. Kao što videste: tada bismo lako prepoznavali nezdravu kožu, a posebno bismo mogli da prepoznamo koja krema za sunčanje je zaista dobra.

1 komentar na temu “…A kako Sunce vidi nas?”

  1. Овде се врло лукаво подмеће да је крема за сунчање добра а да је сунце некако штетно. Што је већ одавно успело, као кампања – видети колико људи има мањак Д витамина.

    Оно што смо ми учили, док та кампања није стигла и код нас, да треба бити на сунцу, само што кожи треба дати мало форе да се постепено навикне и стекне тзв. фарбу за ову годину, то је сад заборављено. Пре 30-40 година смо се утркивали ко ће да се врати тамнији са мора; данас се враћају као да су све време седели пред монитором. Нема ко да стави прст на чело и помисли да смо се можда еволуционо прилагодили баш том Сунцу, јер друго никад нисмо ни имали.

    Ал’ не, сунчање је сад баук. Бу!

Komentari su onemogućeni.