Ča je život vengo fantazija

Napisao sam tekst za blog i zadovoljan odlazim na spavanje. Nije mi trebalo ni pet minuta da se rastavim od ovoga sveta, i dok sanjam Igora Popovića kako peva “San je jak/ u njemu ti i ja/kaplje mrak/sa tvojih usana…”, začujem Juniora kako se dere iz svoje sobe: “Oh, my God, Oh, my God, Oh, my God…”

“I’m coming”, proradi u meni očiski instikt pre no što sam se pribrao… Šta je, bre, ovo? Disappointed smile

Wet dreams ili Junior gleda američku pornjavu u sitan sat? Zašto ne gleda nemačke, mislim se onako bunovan, ako naša Vlada to toplo preporučuje… Smile with tongue out U svrhu promene svesti & radne etike…

Ni jedno, ni drugo!

Junior je u chatu sa nekim Amerima, a ja… Ni na Nebu, ni na Zemlji. “Bože, pomozi mi da zaspim!”, zavapim, kao i svi S(v)rbi koji se Boga sete samo onda kada se prizovu pameti, tj. politički korektnim jezikom, “iscrpeli su sve prethodne mogućnosti”.

Biće ovo još jedna od onih noći bez sna, mislim se. I, onako sanjiv, pitam se da li ovde dolazi do jednačenja suglasnika po zvučnosti (zaostavština od jedne lektorke & erektorke – ta mi je pamtila svaku tačku i zapetu, a i sve ostale greške)… I don't know smile

Mr. Robert Fripp mi, kroz pesmu sa novog albuma King Crimsona koji je “procureo”, mudro savetuje: “Sex – Sleep – Eat – Drink – Dream”, a ja se, kao, pravim naivan. Šta čoveku treba više od navedenog?

Premotavam film. Ono, fast forward, jedan klik na dugmence…

Black Uhuru - Anthem (1984)Dok mi se oči polako sklapaju, “masna” ritam sekcija počinje sve žešće da valja i čujem glasove.

What is life? Life is a spell
What is life? No one can tell
What is life? I try to see
What is life? It’s looking bleak

Kakva muzička diverzija! Budućnost je sumorna… Tonem u mrak.

Ujutru se pitam: jesam li nešto sanjao?

Ne sećam se.