Rujan u Istri: Brionsko drvce

Drvce

Bilo je predivno septembarsko jutro. Već oko 7 uputio sam se štraftom prema Fažani kojom su u to doba prolazili samo nemački penzioneri iz obližnjeg kampa. Drvce sam primetio na jednom od obližnjih brionskih ostrva – sva sreća da sam imao tešku artiljeriju od objektiva pri ruci.

8 komentara na temu “Rujan u Istri: Brionsko drvce”

 1. Dobar ti objektiv, nisu Brioni baš tako blizu od Fažane, mislim, pokojni Veljko Rogošić bi to preplivao bez problema, no to ne znači da je blizu.

  Nego, ti ko da ideš tragovima mog služenja vojnog roka, da nisi možda i prelazio na Brione, pa slikao oko Penede? B)

  1. Nekim drugim tragovima, ali sličnim, pošto su takođe iz 80-ih 🙂 U Umagu sam npr. letovao ’82 godine s matorima, ali nisam uspeo ništa da prizovem sećanju. S druge strane, u Fažani mi je bilo prvo samostalno letovanje, ’87. godine s drugarima iz srednje. Elem, tu sam sada uspeo da lociram i kamp gde smo tada bili, kao i poslastičarnicu koju su držala dva Šip pripadnika manjinske albanske populacije, koji su priređivali čitavu predstavu dobacivanja kuglama sladoleda (fascinantno za tada 15-godišnjeg klinca, zato mi je i ostalo u sećanju) 🙂

   A objektiv jeste mrcina, vaistinu 🙂 70-200mm, plus sa ekstenderom 2x, pa mu dođe na 140-400mm (okvirno 8x uvećanje) što je dovoljno za ovakve egzibicije 🙂

   1. A jesi li ovo snimio otprilike u visini kampa (govorimo o onom vojnom, tamo gde su bile one kamp prikolice, pošto ja za drugi kamp u Fažani ne znam?)

    1. Prošle su tri decenije, ko zna šta se sve tu izmenjalo… 🙂 Kamp koji je zaista bio iza mene dok sam škljocao je bio pun kamp kućica, ali su u njima obitavali uglavnom švapski penzioneri, koliko sam uspeo da primetim.

    2. Kamp koji pominjem se nalazi sa desne strane ako se u “centru” Fažane odakle kreće brod za Brione okreneš licem ka Brionima. B)

    3. Мораће неко да вам каже, па могу и ја. Измишљене су географска ширина и дужина, значајне по томе како се разликују од оних негеографских. Можда би вам помогло да се послужите њима, а? 😉

    4. Ima i drugih metoda… npr. evo gde se nalazi ovo drvce s fotke 😉

    5. Sad još da vidimo gde si bio ti, azimut Bele Nemani i tako to.

Komentari su onemogućeni.