Rujan u Istri: Safari bar

Safari bar

Mislio sam da ću se, za razliku od prošlog puta, sada nonšalantno izvući. No, Grba me je, čuvši da ću nedelju dana bazati po Istri, samo očinski potapšao po ramenu i izjavio “idem ja do madraca”. Pretpostavio sam da je to zbog Jasninog perkelta kojim nas je upravo nakljukala, i koji od čoveka zahteva laganu dremku posle konzumacije – no, poznavajući neka alternativna značenja tog izraza odlučio sam da ne rizikujem, te da ponizno pripremim foto putopis s ovog lutanja…

Kamenjak” je poluostrvo koje predstavlja najjužniju tačku Istre, nekih desetak kilometara od Pule. Na samo oko 3km dužine prostire se tridesetak fantastičnih uvala i čitav kompleks lokacija sa aktivnostima koje, pored onih vodenih, uključuju i vožnju bicikla, obilazak fosilnih ostataka stopi dinosaurusa ili kuliranje u nekom od fantastično osmišljenih barova. Jedan od njih je i “Safari bar”, sa zidovima od žive trske, ljuljaškama i toboganom od drvenih kuglica… Kako to sve izgleda možete samo naslutiti na ovom video snimku, a što se osećaja tiče… pa, otvorite veliku verziju fotografije, razvucite je preko celog ekrana i zadubite se u nju, nadam se da sam uspeo da uhvatim delić atmosfere.

2 komentara na temu “Rujan u Istri: Safari bar”

  1. Na Kamenjaru sam bio par puta obučen u SMB kolekciju kreatora admirala Mamule. B) Dva terena, jedan kao pešadinac, drugi kao deo kuhinje (čitaj: ribao kazan i bidone na debelom minusu prve nedelje januara 1985. godine – more se ledilo, video svojim očima), nekoliko vežbi desanta, poslednja novembra 1984. kada smo skoro svi sa sve šinjelima i puškama skliznuli sa stena u vodu, neko valjda rešio da je vreme da se razduže šinjeli.

    Ipak, rado bih opet otišao tamo.

Komentari su onemogućeni.