Seta u Riju

The clouds come-a creepin’ and you got me weepin’ this moment
I can’t believe you’re really gonna leave this town

Ne, ovde nije reč o onom crtaću o plavom papagaju iz Rija.

Album Secret Combination iz 1981. godine doneo je pregršt fantastičnih hitova, među kojima i “You Might Need Somebody” i “Rainy Night in Georgia”, ostajući na nekim top listama i duže od godinu dana (UK Albums Chart tačno 60 nedelja). No, meni je posebno draga baš današnja pesma jer sam je vrteo na kaseti koju mi je u kolima ostavio najbolji drug, koji je poginuo nedugo posle toga.

Negde sredinom devedesetioh imao sam priliku da uživo slušam Crusaderse koji su je doveli do slave saradnjom na “Street Life” i to je bila sjajna svirka. Koncert Randy Crawford u julu 2002. propustio sam za jedan dan, nije bilo šanse da se vratim ranije s puta. Pozvao sam nekoliko prijatelja da čujem komentare, i svi odreda su su mi rekli da je to bila najgora svirka kojoj su prisustvovali – Randy se, navodno, valjala po sceni, nije znala da otpeva polovinu pesama i svi su pretpostavili da je bila pijana ili drogirana, što i danas većina onih koji su prisustvovali misli.

Slučaj je udesio da sam isti dan naleteo na Đoleta Milutinovića, tada muzičkog direktora Randy & Joe“Sava Centra”, te sam ga zaskočio kako bi mi objasnio šta se zapravo desilo. Ono što ne možete pročitati na Wikipedijama i slično je da Randy boluje od šizofrenije – ni Đole nije znao za to te ju je zapanjen posmatrao prethodnog dana na ručku kako jednim glasom postavlja pitanje, a zatim drugim glasom odgovara sebi na isto to pitanje. Očigledno tih dana nije uspela da iskontroliše svoje stanje, te je rezultat toga i ponašanje na koncertu.

Poslednjih godina nastupala je sa pijanistom Joeom Sampleom, jednim od osnivača Crusadersa, koji je preminuo prošlog meseca, a na svojoj turneji su prošle godine obišli i nekoliko zemalja u okruženju. Nadajmo se da je dami širokog osmeha i anđeoskog glasa bolje i da će pevati još mnogo godina…