Nije Kubricku bilo lako…

Pademinaum da overim šta uradiše Simpsoni, po tradiciji, za omiljeni trgovački praznik Amerike (osim Božića, naravno – nego, Noć veštica, iliti po novosrpskom Halloween, danas postoji još samo zahvaljujući trgovcima). U poslednji čas, kad sam overio da su se uhvatili Kubrickovih filmova, ta tema je prestala da me zanima i uhvatio sam se nečeg drugog.

Epski. Pogotovo Jack Nicholson i njegovo “What scene?” – epski na kvadrat! Vampire bat

1 komentar na temu “Nije Kubricku bilo lako…”

  1. Сваки празник кад се нешто купује је омиљени трговачки празник. То је као оно кад вас о божићу питају који је нај нај а ви кажете ускрс и обратно. Једино се за нову годину још нису закачили, а ни за осми март, него имају маминдан и татиндан.

    Али нај нај нај трговачки празник је црни петак – дан после последњег четвртка у новембру, кад им пада дан захвалности. Тај петак би се ладно могао звати и Food Memorial Day (ако је неко превео остале празнике произвођача меморије, ово ће бити лако), јер тог дана једу јучетину… кад се врате из пазара. Ај за коју недељу, кад наиђе то чудо, обратити пажњу на вести, обично буде весело, понеко и буде на смрт изгажен кад се ујутро отворе врата сивих кутија и раја навали на све те ствари што су на невероватном попусту – телевизори за сто долара, бициклови за педесет, још мало па нестало…

    А зове се црни не због изгинулих, него што су трговци наводно били целе године, све дотле, у црвеном, тј књиговодствено у минусу, па тек тог дана као прелазе у црно, тј у плус.

Komentari su onemogućeni.