Novac ne kupuje baš sve

Ovih dana engleska štampa se raspisala o neuobičajenom potezu koji je napravio Robert Plant. Već nekoliko meseci se šuškalo da će Led Zeppelin ipak odsvirati još jednu turneju i oprostiti se od publike za sva vremena. Bio bi to grandiozan poduhvat u logističkom & finansijskom smislu i predstavljao bi garantovano uspešnu investiciju za sve učesnike.

Tražio se investitor koji je dovoljno moćan da sve to isprati.

Onda se pojavio Richard Branson, vlasnik kompanije Virgin, i sam veliki obožavalac Zeppelina. Dao je “nepristojnu ponudu”: svakom članu je trebalo da isplati po 190 miliona funti bruto (ili oko 300 miliona dolara, ako više tako volite). Ovakva ponuda se dobija jednom u životu, pa su mnogi već počeli da trljaju ruke.

Jimmy Page, John Paul Jones & Jason Bonham se nisu mnogo dvoumili: odmah su parafirali ugovor. Plant je zatražio dva dana “da razmisli”. A kada je razmislio, pocepao je ugovor pred zapanjenim Bransonom, promoterima i ostalim članovima grupe.

Potez koji će se pamtiti za sva vremena!

Živimo u vreme kada gramzivost vlada ljudima. Nedavno je B.B. King (89 godina) kolabirao usred nastupa zbog “hroničnog premora i fizičke iscrpljenosti”. To mu je bio drugi put u poslednjih godinu dana. Mogu samo da se zapitam šta misle ljudi iz njegove okoline i menadžmenta. Da možda ne treba da ide u teretanu, na fizičke pripreme za nastupe u svojim godinama? Kada misle da ovoga čoveka ostave na miru? Zašto ne može da dostojanstveno okonča svoj život kao poslednji živi kralj popularne muzike XX veka?

“Zlatni Bog roka”, kako Planta od milošte zovu, još uvek ima petlju da prekrši sva pravila.

1 komentar na temu “Novac ne kupuje baš sve”

  1. Kanda je Tata Robert malo zatego kajase…

Komentari su onemogućeni.