Vatra i sudbina

Naše podneblje je poznato i po tome da su se nekada sudbinske stvari rešavale sikirčetom. Fik – i ode glava. Englezi su, kao fini narod, mnogo maštovitiji. Agatha Christie u svojim romanima, a i mnogi drugi autori sa Ostrva su mi pokazali da može da se oduzme život na toliko načina da sam uvek ostajao zapanjen. Definitivno, moja mašta u ovom domenu je zakazala.

Tema jeste morbidna, ali je današnja muzika božanstvena. Može da se sluša i žmureći.

Za ljubitelje vrhunske folk muzike, Josienne Clarke & Ben Walker nisu nepoznanica. Već nekoliko godina su u samom vrhu ostrvske ponude, ali su potpuno netipični spram ostatka scene. Oboje su školovani muzičari od kojih se očekivala neka sasvim druga karijera. No, našli su se i, rekao bih, idealno uklopili. Josienne piše prekrasne & intrigantne pesme, a Ben sve to pakuje u maštovite i minimalističke aranžmane.

Josienne Clarke & Ben Walker - Fire and Fortune (2013)Album Fire and Fortune (2013) je fenomenalna zbirka, inteligentna mešavina autorskih i tradicionala, koja obara s nogu i vodi slušaoca na nepredvidljiva mesta. Danima razmišljam sa kojim drugim bih mogao da ga uporedim jer mi je teško da zamislim da može nekome da se ne sviđa. Na njemu je sve tako dobro promišljeno i odmereno da mu je teško naći bilo kakvu manu. A još kako Josienne pevaaaaa…

To već proverite sami na Cevki, ima toga poprilično.

Pre mesec dana izdali su novi album Nothing Can Bring Back the Hour (2014). Upravo je stigao i do mene.

Zato, oprostite na dužini današnjeg priloga. Žurim da čujem šta su novo smislili. Winking smile

2 komentara na temu “Vatra i sudbina”

  1. Доконим статистичарима задајем да преброје ко је побио више племства – Агата Кристи или изум г. Гиљотена.

Komentari su onemogućeni.