Who’s the best?

Veća fotografija je ovde. Ovo je snimljeno u subotu na Jazz & Blues festivalu u Kikindi; ovo je gitarista beogradske blues-rock grupe Texas Flood. Dobri prangijaši: imaju svirku u prstima, blues u venama, rock’n’roll u srcu i dobru ideju kako da to predstave, pa su ljubiteljima bili vrlo po volji. Zvezdani trenutak ovog benda je bio kad su bili predgrupa grupi ZZ Top u Beogradu, što valjda govori nešto o njihovom mestu na lokalnoj sceni.

Naslov priloga nije kvalifikacija ovog benda, već parafraza malog recitala koji nam je bend priuštio tokom nastupa u Kikindi. Baš da ne prepričavam, jer je detinjasto, ali beše simpatično, jer sugeriše da ovi momci nisu samo prangijaši, već imaju i smisla za dramatiku.

A zašto sepija? Nećete verovati, iz sasvim banalnog razloga: malo mi se smučila ljubičasta pozadina 90% slika koje sam uradio na festivalu. Pomislio sam da ne bi bilo loše pokušati nešto monohromno, a sepija je došla onako, spontano. Ima smisla, jer muzika koju ovi momci sviraju je anahrona.