Dodirni me

Svi dobro znamo kako se Šef onomad proveo na koncertu Colosseuma. Kako nam đavo ne da mira, obojica se dadosmo u poteru za štampanim izdanjem biografije Jona Hisemana kako bismo na miru složili ono malo kockica koje su nam preostale. Ponekad mi se čini da živote članova ove grupe bolje poznajemo nego sopstvene. Ali internet, kao đavolska izmišljotina, mene odmah odvede na drugu stranu.

Još se kajem što sam, svojevremeno, odbio posao u policiji. Nisam znao da će mi forenzika ići od ruke. Smile with tongue out

Uobičajena mesta za poručivanje knjiga su dosledno javljala da je Hisemanova biografija out of print, pa sam počeo da gubim živce. Tražeći dalje, u jednom trenutku sam se našao na sajtu autora knjige na kome sam saznao da je sem pomenute, napisao i biografije grupa ELP, Groundhogs i The Nice. Kako ovi poslednji spadaju u moje miljenike, krenuo sam da čitam izvode iz njihove biografije. Tako dođem do Davida O’Lista, neobičnog gitariste koji je otišao iz grupe posle objavljivanja prvog albuma. Zainteresuje me priča o njemu, pronađem sajt koji se bavi njegovim likom & delom do u sitna crevca i počnem polako da bistrim šta tamo piše.

Pažnju mi je privukla sasvim bizarna rečenica da je O’Listova keva (Jenny Lautrec) pevala kod Franka Zappe. Tu se prekrstim i levom i desnom rukom, počnem da prebiram po glavi stotinu albuma Zappe koje sam preslušao ne bih li se setio neke pevačice koja bi mogla da bude O’Listova keva. Jok, ne ide, (pre)velika mu je diskografija. Disappointed smile

Lakshminarayana Shankar... AKA L. Shankar... AKA Shenkar...Kako nisam čovek koji odustaje na pola puta, batalim Gugao i siđem u muzičko podzemlje. Tu sam već imao više sreće. Mama Jenny je pevala na albumu Lakshminarayane Shankara – njega se već prisećam sa mnogih albuma koje sam slušao. Šta je pevala? Pesmu “Touch Me There”, na istoimenom debi solo albumu Shankara pod patronatom Zappe.

Taj deo misterije je bio rešen.

Cevka je već bila ljubaznija, pa sam video-klip odmah našao. Nisam očekivao baš ništa, sem da zadovoljim znatiželju. Hrabro sam kliknuo i… odmah pao u sevdah. In love Ispratite link za Shankara samo da vidite sa kim je sve sarađivao, pa će sve biti mnogo jasnije. On je vrlo interesantan čovek i muzičar.

– * –

Moji ukućani i ja trenutno imamo radnu akciju. Dok delamo, svi pevušimo:

Touch me there
Touch me there
Touch me there
I like it
Touch me there
Touch me there
Touch me there
Some more

Al’ je Zappa sročio tekst, svaka mu čast! Hot smile