Lutalice

Kratki film koji je pred vama predstavlja prostu, ali prelepu viziju moguće budućnosti u kojoj Čovek osvaja Sunčev sistem. Ove slike su zasnovane na naučno utemeljenim idejama i konceptima mogućeg sadržaja budućnosti koja ne mora da bude predaleka, ako se ikada desi. I da ne zaboravimo: ove slike su derivati fotografija načinjenih u Sunčevom sistemu.

Oni koji bi mogli da budu svedoci ovakvih pravih slika možda su se već rodili. Samo je pitanje, s obzirom na to da je za poduhvat tolikih razmera potrebna snaga celog čovečanstva, hoće li pobediti strast za pobedom nad prostorom ili će glupost trajno preovladati, kao što sad trenutno preovlađuje.

Ima još nešto. Mapu Sunčevog sistema već poznajemo dovoljno dobro da bismo se usudili da se otisnemo. Ali, još uvek nemamo mapu sopstvenog uma i ne znamo da li je naša narav dostojna sposobnosti potrebnih da ove slike postanu stvarnost.

Možda je došlo vreme da se napiše nova definicija inteligentne vrste. A opet možda je bolje da se to ne učini, jer bismo mogli grdno da se razočaramo.