Najpoznatiji statista na svetu

Alfred Hičkok nije propuštao priliku da se pojavi u nekom svom filmu na nekoliko sekundi. Nikad ništa nije govorio, jer kako je sam govorio, “onda bi me to učinilo glumcem, pa bih morao da ponižavam i samog sebe kao što to već uvek činim sa glumcima”.

Evo kolekcije tih pojavljivanja.

Nisam brojao da li su ovo sve Hičkokove cameo “uloge”; dokonjaci su odavno prebrojali da ih je načinio u 37 filmova. Ma, nije mi bilo ni bitno: prepustio sam se uživanju tokom pet minuta. Štaviše, zarekao sam se da ću najzad pogledati film “Rebecca” (1940).

Nego, koje od ovih pojavljivanja vam se čini najzanimljivijim? Ja nemam dilemu: to je ono u filmu Lifeboat (1944).

5 komentara na temu “Najpoznatiji statista na svetu”

    1. A vele tamo negde na imdb i to da nije reč o montaži! Hičkok je, navodno, pohađao neku udri-dijetu tokom koje je smršao “from 300 lb to 200 lb” i to su te fotke. Doduše, posle su ljudi zvali studio da pitaju za te čarobne pilule koje se reklamiraju u tim novinama u filmu, što je izmišljeno. Obaška, posle te dijete Hič je otišao sa 200 na 350 funti telesne mase, kao što to obično biva posle tužnih dijeta.

  1. Постигао је то да сам његове филмове углавном гледао бар по двапут. Једном да погледам филм, други пут да пазим да ми он не промакне.

    1. Opet imdb trivia: navodno, gledaoci su se toliko navikli na ta njegova kratka pojavljivanja i pretvorili ih u očekivanja, da je u kasnijim filmovima strogo pazio da tu “obaveznu” mikro-predstavu izvede pri početku filma, kako bi gledaoci mogli da prestanu da iščekuju i najzad se posvete priči u filmu.

      1. Ili izađu iz bioskopske sale, ako su samo zbog mini-predstave i došli. 😉

Komentari su onemogućeni.