Arena u Puli

Veća fotografija je ovde. Na fotku sam naleteo u članku o četiri rimske arene po Evropi na portalu Amusing Planet, gde ćete videti još sjajnih fotki i detaljnije priče o ovim arenama. Nisam pojma imao da je pulska arena jedina sačuvana na svetu koja ima četiri tornja na četiri strane; šta ćeš, nikad je nisam video uživo. A šta mu znači ono o “sačuvana tri arhitektonska reda”, zaista ne znam; ako ko zna, ne bilo mu zapoveđeno da podeli to saznanje sa nama. Autor fotografije je izvesni Bernd Thaller, za kojeg osim da voli da putuje i da ima profi opremu ne znam ništa. Vredi pronjuškati po tom profilu, ima šta da se vidi. A ja po stoti put, udarajući se šakama po glavi, utvrđujem da nema vrhunske turističke fotografije bez dana provedenog na mestu fotografisanja.

2 komentara na temu “Arena u Puli”

  1. Мало га је претерао кад је изједначавао светло. Небо виђено кроз лукове је око 4 бленде светлије од неба изнад арене… што је заборавио да понови на одразу.

  2. Gledao u nju svakog dana četiri puta po dva sata tokom dve nedelje septembra 1984. na straži ispred zgrade Vojnopomorskog sektora. Sledećeg leta gledao Tajvansku kanastu u njoj kada pustiše vojsku da popuni mesta tokom Pulskog festivala. Poslednji put prošao pored nje jedne subote na putu od železničke stanice ka centru pošto ispratih drugare na voz, ja sam se kući vraćao avionom, išao sam da popijem oproštajnu čašu malvazije u bifeu “Mornar”.

Komentari su onemogućeni.