Aij! Vakcinacija!

Kao što ste obavešteni putem žute štampe, vakcinacija je sranje. Lažu skotovi samo da bi izvukli pare, prave nas glupavima, izazivaju nam autizam, truju nas živom… I sad, neki hrabri ljudi pozivaju na istinu, a lobiji im ne daju da… …

Čegbre malo: ne valja. Sarkazam u medijima odavno više ne uspeva. Idemo ispočetka.

Kao što ste obavešteni putem udžbenika iz osnovne škole, pre samo sto godina, smrtnost dece zbog bolesti koje danas smatramo trivijalnim je bila velika. U bogatim zemljama je umiralo 15% dece, u siromašnim 40%… Danas imamo vakcinaciju i smrtnos dece je sporadična stvar. I sad, nekima to nije po volji, jer je neko naprasno odlučio da se razume u te stvari, napravio šareni veb-sajt i sad na njemu prodaje rog za sveću i muda za bubrege. Hoćete li im dozvoliti to?

Problem je u tome što nekim ljudima moraš da nacrtaš, manje-više doslovno, da vakcinacija nije nikakva svetska zavera, već ključni faktor izbegavanja nekih bolesti, pogotovo kod dece. Penn i Teller su to objasnili vrlo plastično. Oni vas pitaju na kojoj strani želite da se vaše dete zatekne? Protivnici vakcinacije su za svoju decu odabrali desno polje.

Šta ste vi odabrali za svoje dete?