Moment of Silence

Tibor Arva: Moment of Silence

Ovim radom otvaramo ovonedeljni serijal fotografija starog druga, osvedočenog prijatelja Suštine pasijansa, vrsnog fotografa, čoveka koji svojim radom dokazuje da za napredovanje uvek ima mesta. Tibor Arva se ponovo druži sa nama posle skoro dve godine. Nama na dušu što je prošlo tako mnogo vremena od poslednjeg druženja do ovog poziva: propustili smo mnogo.

Ali, ako je za utehu, baš će taj nepristojno dugi razmak pokazati odskok u Tibijevom radu. Jer, on se ne miri sa stagniranjem, već traži one preostale prostore – koji su tanani, ali on zna da ih ima mnogo – u kojima može da još malčice pogura napred paradigmu svog vrednog i napornog rada. Odabrane fotografije govore za sebe, uverićete se u to sledećih dana. A Tibor, u rečima uvek smeran i skroman (možda i previše, ako ćemo suditi po svom ukusu), govori o tehničkoj strani koja je pomogla da, opet i po ko zna koji put, uhvati magiju koju je pristao da nesebično podeli sa nama.

Za ovu fotografiju, Tibor kaže:

Pauza u toku snimanja koju sam ja iskoristio da se igram koleginim Nikonom D800E i staklom 85mm, 1.4. U poslednje vreme me interesuje igranje dubinskom oštrinom, a ovo eto daje puno prostora za tako nešto, simpatično je oštro i na f1.4. Zrno sam još više naglasio.

I kao što ste verovatno već primetili, klik na ovu fotku vas vodi direktno na veću sliku. A veća slika se nalazi na osveženom, čestito utegnutom foto-portalu Tibora Arve. Pronaći ćete tamo mnogo više radova od onih koje ćete ove nedelje videti na ovim stranicama. A poželite li da stupite u kontakt sa našim prijateljem, učinite to preko fejZbuka.

A kad sam već u radnji, da pomenem i ovo: sinoć je u galeriji FKVSV, Novi Sad, Nikole Pašića 34, otvorena međunarodna izložba “Žena 2015” na kojoj su, između ostalih, izložene i Tiborove fotografije. Pa, ako ste negde blizu, šetate centrom Novog Sada, nije daleko da prošetate i pogledate te radove.