Otkrivanje Beča: Kapija

Veće fotografija, i to veličine 3200 px, nalazi se ovde.

Sledeće dve nedelje ću vas daviti fotografijama sa svog prvog putovanja u Beč. Otkrivanje ovog grada je proteklo u besomučnom hodanju i fotografisanju tokom oko tri i po dana istraživanja. Ova fotka je simbolična, jer je deo jedne od prvih kapija kroz koje sam prošao u Beču – ovo je jedna od sporednih kapija dvorca Belvedere. Ja uvek “padam” na kovano gvožđe, volim da vidim takve radove; obaška uspomena na detinjstvo koje sam delom provodio smetajući u bravarskoj radionici mog oca i gledao kako nastaju prelepe ograde i kapije. Ali kad sam video ovo, knedla mi je zastala u grlu. Ne vredi da objašnjavam, osim da vas uputim da otvorite veliku sliku i uvek imate na umu da su čekić i nakovanj osnovne alatke za kreiranje ovakvih radova. Ovo je magija na delu.

Ima toga još mnogo radova od kovanog gvožđa koje sam pohvatao po Beču. No, već sutra prelazimo na nešto sasvim različito.

P.S. Na kraju ove serije, uputiću vas na mesto gde možete videti sve moje objavljene fotografije sa puta u Beč. Ako ste nestrpljivi, potražite me na fejZbuku; tamo sam objavio nekoliko albuma sa fotkama iz Beča.