Spontani razvoj novog ekstremnog sporta

Pazi sad.

Znate i sami: postoje ljudi ovisni o adrenalinu. Nekada se znalo: takvi su se bavili brzom vožnjom (motocikala, uglavnom), padobranstvom, surfingom, a neki su osvajali planinske vrhove po vascelom svetu – i to je uglavnom bilo to. E, onda su tehnološke novotarije učinile svoje, pa smo dobili razne hibridne varijacije, poput brze vožnje skejtbordom niz krivudave planinske drumove, let delta-krilom i paraglajding, bandži skokove, parkur, wing suit je upravo planetarni hit za najhrabrije…

Međutim, postoje i ekstremni sportovi koje su razni nevoljnici razvili spontano, kao predmet nasušne potrebe da se održe na površini ili da spasu opremu. Stoga svako ko je ikada bio vlasnik Juga shvata genijalnost ugradnje grejača zadnjeg stakla (grejanje dlanova pri guranju zimi) i nepobitnost činjenice da zakoni fizike realno omogućavaju ubrzanje Juga od 0-100 km/h za deset sekundi (slobodan pad). U današnjem snimku smo ponovo svedoci nastajanja  jedne ekstremne sportske discipline: spasavanje drona od potapanja.

Valjalo bi da neko smisli čestito i zvučno ime ove sportske discipline kako bi ono doprinelo njenoj popularizaciji. Imate li predlog? Engrpski je dozvoljen, pa ste slobodni da napravite konstrukciju tipa antidrondrown i dronsplash. Mašta, volja, ergo opal’!

2 komentara na temu “Spontani razvoj novog ekstremnog sporta”

Komentari su onemogućeni.