S mog prozora 1

Kapije-m

Ove sedmice, po nagovoru i blagom (ali upornom) pritisku Šefa, podeliću s vama neke poglede koje sam uhvatio s mog prozora u proteklih godinu i nešto dana.

Živeti na 11. spratu ima svoje prednosti, a jedna od njih je i neometani pogled koji puca na sve strane. Orijentacija stana na liniji istok-zapad omogućava mi da uživam i u izlascima i u zalascima sunca – u onim prvima ako budem dovoljno vredan pa uranim, ili zaglavim nekom prigodom.

Ovaj prizor sam jurio danima i konačno ga ulovio krajem avgusta prošle godine. Nekoliko jutara sam ranio kako bih uhvatio Sunce koje se pomalja tačno između dve istočne kapije Beograda, znajući da ako omašim pravi momenat da ću sledeću priliku dočekati tek u proleće. Naime, naša matična zvezda se svakog jutra pomerala po nekoliko lučnih minuta ka severu i ako promašim pravi trenutak, ili se potrefi da je tada oblačan dan, moraću da čekam narednih devet meseci kako bih je ulovio u njenom prolećnom prolazu ka jugu. No, na kraju se krmeljanje isplatilo – iako su kule udaljene neka dva kilometra vazdušnom linijom, 400mm je odradilo posao.

1 komentar na temu “S mog prozora 1”

Komentari su onemogućeni.