Metle na gotovs

Veća fotografija je ovde. Postoji, izgleda, neko pravilo, ali ja o tome mogu da sudim tek na osnovu empirijskog iskustva na nekoliko pijaca i vašara: metle se uvek prodaju na samom ulazu na vašarište (ili izlazu s njega, zavisi iz kog ugla gledate). Iz nekog meni potpuno nejasnog ugla, na ulazu u senćanski vašar se pojavilo zlatno svetlo i prešlo preko ovih metli. Dok sam ja to primetio, podigao fotoaparat i napravio kadar, skoro sasvim se izgubilo: to je ta žuta boja koju vidite na desnoj strani. Šta je to bilo i kako je moguće da se tako brzo izgubilo, ostaće mi zauvek nejasno. Da kažem da ću sledeći put više paziti, ne vredi: već sam pazio. I džabe.

2 komentara na temu “Metle na gotovs”

  1. Геометријо мајко, помагај…

    Земља се врти 15 лучних степени на сат. Том брзином се, отуд, померају и сенке. Е сад колико му то дође у педљима по дужном аршину предмета, бемлига, зависи од растојања до оног што сенку баца. Привидна брзина, пак, зависи од посматрача: док гледаш, уопште се не помера, кад не гледаш, побегне.

    1. Ma, jeste to, nego bila je tu i neka kombinacija sa nekim simpson-oblacima, svetlom u krošnjama drveća i — tek posle sam se setio — jednim belim furgonom koji je manevrisao u blizini, ne bi li napao bolji položaj za prodaju robe.

Komentari su onemogućeni.