Једна од пре: Брет

Иако Зрењанин има и некакву периферију, центар је ипак много фотогеничнији, због старости и због реке, па госте водимо тамо. Брета знам још од 1997, кад ми је имејлом одговорио на питање “зашто у Америци нема села”. Јер није могао краће а за форум је дугачко.

Отад се дописујемо, а после смо били и комшије – условно речено, на сто миља, па после на двеста педесет. Посетио нас је тамо десетак пута, а посетили смо и ми њега.

А онда више нисмо били комшије, но њему није сметало. Трајало му је скоро пет година док је испунио обећање да ће да сврати, али га је испунио.

eos_3618920150416_17_31_32

(велика)

Ако вам се призор чини познат, то је зато што вам је познат. Већ смо имали фотку овде (Грбо, помагај, не могу да нађем линк), снимљену са скоро истог места, и наравно скроз другачију.

Ако вам се чини да Брет овде хвата угао да сними рибу, ту се већ варате, чекао је да се склони. Он је отприлике човек без порока, осим шећера. И клопе уопште. У ствари је хтео да сними скулптуру, јер сам му рекао да ју је радио мој бивши пашеног, а заваривач му је био мој бивши ђак.

Грба и Зоћа ће се сетити нешто историје са овим ликом. Био је сустанар са Зајром, са којом смо чак нешто договарали да буде први амерички извођач који би гостовао у СРЈ после бомбардовања. Ал’ не да није имао ко да плати него се није имало ни за превоз, па од тога није било ништа. Свирао  је иначе једно време клавијатуре у њеном бенду Ферборген (Verborgen) (дипломирао је, у америчком стилу, физику и клавир), али је више воли да путује него да буде редован на пробама па су га брзо најурили.

Био је пре тога десетак дана на линији Љубљана – Загреб – Нови Сад. Сутрадан смо га водили на Царску Бару и препешачили с њим 4км (и још толико назад), и тог дана му је био 50. рођендан… а сутрадан је продужио за Београд, натоварен теглом меда са Баре и килом кајсијеваче.

Фотке које је снимио још није послао… да видим код кога је пролазница испала лепша. Било би добро да се једног дана испостави да је неко снимио мене док снимам њега, и да се и та фотка појави овде.

Komentari su onemogućeni.