Ćebence

Music is my sanctuary
Music is my blanket

O liku & delu Jeffa Becka već smo više puta raspredali na ovome mestu. Kao čovek koji ne može da sedi miran, tokom 2007. godine odsvirao je seriju koncerata u čuvenom Ronnie Scott’s Clubu u Londonu.

Svedoci tvrde da se tražila karta više, a oni koji nisu imali sreće da uđu su tiho patili – malo zbog samog Becka jer je potpuno nepredvidljivo šta će svirati, a malo i zbog fore koju je smislio. Kako publici ne bi bilo dosadno (ne bi me začudilo da je bilo mnogo ljudi koji su kupili ulaznice za sve večeri – i sam bi to uradio), na svakoj svirci su se pojavljivali i neočekivani gosti – Eric Clapton, Joss Stone, Imogen Heap

Ta ludnica je fino zabeležena na albumu Performing This Week… Live at Ronnie Scott’s Jeff Beck - Performing this week...(2008 ), a treba obratiti pažnju na de luxe izdanje jer se na drugom disku nalaze izvođenja sa gostima. Naravno, odrađen je i DVD koji spada u kategoriju a must have za svakog ozbiljnog konzumenta rok muzike.

Nastup sa Imogen Heap počinje komično jer je za glavu viša od Becka, ali stvari već posle nekoliko taktova odmah dolaze na svoje mesto. Čudan mi je izbor pesme koju izvode – Blanket je zaostavština britanske hip-hop grupe Urban Species sa kojom je Imogen nekada radila, sve dok se nije upustila u uspešnu solo karijeru.

Jeff Beck i hip-hop?

Šta se čudite, Kralju je sve dozvoljeno. 🙂