Kameno srce

I bought your record in New York City
Discorama down on union square
I must have played it a million times over
I’d close my eyes, imagine you were there

Hm… u evidenciji do sada objavljene muzike na ovim stranama imamo već devet puta razne Stjuarte… Al je bio dva puta, Rod čitavih pet puta, John jedared, pa čak i Dave pre nekoliko meseci, ali ne i ovaj iz današnjeg priloga. Red je da ispravimo grešku.

Imali smo, doduše, Eurythmics već dva puta do sada, no ovaj čovek ima i bogatu muzičku karijeru van tog benda. Još dok je grupa bila aktivna producirao je i napisao nekoliko pesama za Shakespears Sister, bend svoje tadašnje žene Siobhan Fahey koja je pre toga bila poznata kao članica tria Bananarama, inače nazvan po jednoj od pesama Smithsa. Istu stvar je uradio i za Micka Jaggera, za njegov drugi solo album “Primitive Cool”. Ova saradnja je obnovljena nekoliko puta, prvo kroz zajedničko stvaranje muzike za filmove “Ruthless People” i “Alfie”, a u skorašnje vreme i kroz supergrupu Super Heavy zajedno sa Joss Stone, Damianom Marleyem, and A.R. Rahmanom.

Ukupno je snimio 9 studijskih albuma, a široj populaciji je poznat najviše po duetu sa Candy Dulfer u pesmi “Lilly was here”. Današnja stvar je sa albuma “Greetings from the Gutter” iz 1995. godine.