Bivša

Is it as passionate as it seemed?
Was it for real or some kind of dream?
Don’t talk about it, it’s not the same
Love me madly once again

I najveći frajeri nekad padnu u očaj i počnu da cvile. Jedina uteha je u tome što niko nikad nije umro od toga. Hot smile

Ovo je jedna od manje poznatih pesama iz solističkog opusa Bryana Ferryja koja hvata na prvo slušanje. Na stranu tradicionalno dobra priča i efektna muzička podloga – sa “Love Me Madly Again” može da se poistoveti bilo koji muškarac. A, bogme, i svaka žena. 🙂

In Your MindPotiče sa četvrtog Ferryjevog solističkog albuma In Your Mind (1977). Ovo mu je bio prvi za koji je napisao sve pesme (prethodna tri su bili popunjeni obradama) i nije baš najbolje prošao kod kritike. Ne znam zašto je bilo tako. Meni je sasvim dobar takav kakav je, od početka do kraja. Valjda su novinari očekivali da to bude novi album grupe Roxy Music?

U to vreme, sama grupa je bila u krizi od koje će se oporaviti tek za neku godinu. Ferry je pokazao da autorski može da radi i van nje – okružen poznatim prijateljima sa kojima je sarađivao i na svojim ranijim ostvarenjima. Najveći deo pesama na albumu je energičan, urađen u rock/funk/soul maniru.

Dugogodišnji urednik časopisa Melody Maker, Allan Jones, u svojoj recenziji ovog albuma je napisao:

Mislim da album In Your Mind predstavlja neke od najupečtaljivijih pesama koje je Ferry napisao. Album je duhovit, avanturistički, dinamičan i povremeno jako emotivan. Uz prisustvo nekih od trenutno najboljih muzičara koji sviraju na britanskoj rok sceni, Ferry je uradio odličan posao.

Vadim vinil iz omota i puštam ga. Iz zvučnika mi trešti This Is Tomorrow.

Osećam se kao da je vreme stalo.