Lov na miholjsko svetlo (6): Prolaz

Veća fotografija je ovde.

Da bismo podržali trud našeg velikog drugara Tibora Arve da opet bude domaćin zrenjaninske ekipe na dešavanju pod nazivom Scott Kelby’s Worldwide Photowalk, ja sam došao iz Kikinde, a iz Beograda su došli samuraj Valex i njegov (tj. naš) drugar Peđa, takođe znalac fotografije i znanac Suštine pasijansa.

Vraćajući se ka polaznoj tački kroz Gimnazijsku ulicu, a hodajući u prijatnom društvu sporim korakom, malčice umorni, ali besprekorno zadovoljni, lovili smo poslednje detalje tamo-amo. U nekom času, Peđa nestade kroz neku kapiju; očigledno je video nešto što je odlučio da propusti kroz svoj objektiv. Eto njega ubrzo napolju, očigledno zadovoljan ishodom, sa rečima:

– U svakom fotografu čuče po jedan stocker i jedan voajer!

Nisam čuo da li je elaborirao svoj trenutni zen, ali nije bilo teško složiti se sa ovom konstatacijom. Imali smo šta da vidimo tokom te šetnje po Zrenjaninu. A svakako imamo i šta da složimo u arhivu. Moje voajerisanje po ovom prolazu je urodilo plodom.

– * –

Do sledeće prilike. A to je, da vam pošteno priznam, upravo sada. Danas je centralno dešavanje na Danima ludaje u Kikindi, što je vreme kada čitava varoš poludi u nekom neobjašnjivom, šašavo pozitivnom smislu. Meni u posetu dolazi družina sa kojom ću upriličiti jedan duuuugačak foto-dan. Čućete. I videćete, svakako.