Neukusu treba reći NE

Stvar je veoma prosta. Međutim, to je ne čini manje važnom. Štaviše, toliko je važno da je teško sagledati dokle dopire. Slušaj pažljivo.

Dakle, šta je ovo? Sasvim slučajno, znam iz prve ruke, jer mi je ispričala ona koja je sve ovo smislila.

Svetlana Milić je pedagog iz Kikinde. Njeno angažovanje na planu dečije muzike i muzike za decu je već široko poznato, obeleženo kao sjajno i značajno, a rezultati njenog rada su obeleženi već i raznim nagradama.

Mnogo važnije od bilo koje akademske potvrde Cecinog rada jeste činjenica da sve i jedno dete iz hora “Čuperak”, koji ona vodi, ne skida osmeh sa lica. I ovo vam govorim iz prve ruke, jer sam imao nekoliko prilika da slušam taj hor i vidim tu radost.

Kad sam čuo da ne samo da je kontaktirala Koju povodom jedne ideje, nego je Koja već sutradan došao u Kikindu da vidi o čemu je reč, pomislio sam da je sad na možda malo klizavijem terenu. A onda je prošlo neko vreme i ja sam čuo od Cece da su bili u Beogradu i snimili spot sa Kojom. Čegbre malo, o čemu ti to? Čućeš i videćeš, reče ona.

Promocija spota na MTV Adria je najzad održana pre neko veče.

Znate li vi šta je ovo, dobri moji ljudi?

Ovo je grupa dece u kojima je zaista posejano seme otpora prema neukusu. Ovo je grupa dece koja sutra neće završiti u pokušaju da liče na one pinkoidne drombulje, a kamoli da bi im palo na pamet da krenu njihovim stopama. Ova deca su i sama seme optimizma da dobre ideje mogu ne samo da prežive, već i da rastu u toj deci i, možda, postanu velike.

Malo li je?