Odložena reakcija

Kako sam se ponovo zaglibio u neke kompilacije i svakakve muzike pronalazim na njima, očekujte ubuduće izvođače koje do sada niste imali prilike da slušate. Pod uslovom da pronađem i dobre video isečke jer Cevka zna da bude i neprijateljski raspoložena.

Sa ovim sam imao sreće.

U biografiji Lonette McKee svašta piše – pre svega da je glumica, a još je pridodato: kompozitor, pisac pesama, producent, pisac scenarija i režiser. Kada uopšte stiže da kuva? 🙂

Šalu na stranu, kada sam video omot i njene batake bio je to dovoljan razlog da se Lonette - Words and Musiczainteresujem da čujem i kako peva. Dešavalo se glumicama da i u pevanju budu veoma uspešne, a proverio sam i filmografiju, ovakva lepojka se ne zaboravlja. Uz malo napora da se prisetim, utvrdio sam da sam neke od njenih filmova i gledao: Sparkle, Cuba, The Cotton Club, Brewster’s Millions, ‘Round Midnight, Malcom X… Sve dobri, iz vremena dok su još bioskopi radili.

Muzički uzorak bio mi je njen prvi album, Words And Music (1978), koji je jako dobar. Ništa na njemu novo, reč je o standardnom soul/funk fazonu, ali je urađen i zvuči kako treba – iznenadilo me je kako Lonette dobro peva, a i to da je autor svih pesama. Definitivno, biografi nisu lagali kada je reč o njenim sposobnosti. A očigledno je celu priču brižljivo pripremila jer na albumu svira vrhunska ekipa američkih studijskih muzičara.

Iza sebe ima samo tri snimljena albuma: prava je šteta što ih nema više. Zato je snimila tridesetak filmova, što je već značajna brojka – sasvim je jasno koja njena strana je pobedila.