2016: Smislite sami

Suština pasijansa ima za vas poslednju reč pre promene kalendarske celine. A pošto smo mi jevanđelisti postmodernog izraza, učinićemo to na način koji će vam sigurno privući pažnju.

Da ne bismo dvaput govorili, poslužićemo se funkcijom koja omogućava prenošenje sadržaja iz drugog izvora (što je takođe u skladu sa postmodernim shvatanjem interneta kao celine):

…želimo vam da u godini koja ističe ostavite za sobom sve lažne nade, glupe izjave, neiskrene namere, zlurade komentare, negativne ljude, upropašćene snove, tužna iskustva, nezdrave navike i, možda važnije od svega, nerealna očekivanja. Pređite, dakle, u sledeću godinu bez svega toga i već će vam biti bolje, tako da kurtoazne fraze možemo da preskočimo na radost svih.

Da podsetimo: naša novogodišnja čestitka je saopštena metodom reverznog zahvata, u literaturi poznatog pod nazivom “aj’ sad drži malo ti mene”.

A šta ćete i kako ćete u sledećoj godini, bavite se time malo sami. Imamo mi svi previše sopstvenih muka da bismo ih trošili na druge. A pošto racionalnost nema nikakve veze sa ovim podnebljem, ovim bložjim mestom i, važnije od svega, suštinom pasijansa kao osnovnim lajtmotivom Suštine pasijansa, to nam je preostalo samo jedno rešenje:

Srećna vam Nova godina, gde god da ste i šta god da vam je na pameti!

Eto, tako. Ipak smo čestitali. Jebeš ga, da bi ostao dosledan, moraš ponekad da budeš i nedosledan. Poslednje vreme je došlo…

— * —

P.S. I pripazite na tog što nije. Njega su poslali da vas povuče nazad ako isplivate. Kad god naiđete na postmodernistu koji insistira na učtivosti, znajte da je on verovatno lopov ili lažov, najčešće oboje, a u svakom slučaju kukavica.