Nemoj više da me zavlačiš

Ova pesma se odavno zavrtela na Suštini pasijansa, ali bez propratne priče.

Vreme je da to ispravimo i stavimo je u pravi kontekst.

Tom Petty je upoznao Stevie Nicks u vreme dok je sa svojom grupom snimao treći album, Damn the Torpedoes (1979). Ispostaviće se da je ovaj album pravo remek-delo, a Petty & Nicks su otkrili uzajamnu hemiju i iste afinitete – pravili su muziku koja je bila odlična i nimalo pretenciozna. Zlobnici će reći da to puka komercijala, ali nije tako – pesme jesu prijatne za uši i lako se pamte, ali su sve drugo nego banalne.

Posle neverovatnog uspeha koje je imala sa grupom Fleetwood Mac (albumi Fleetwood Mac (1975), Rumours (1977) i Tusk(1979)), Nicksova je želela predah od slave i beskrajnih turneja. Planirala je snimanje solo albuma, pa je u polušali zatražila od Pettyja da joj napiše pesmu. Ovaj je sve to i shvatio kao šalu i glatko ju je odbio. Kako Nicksova nije žena koja lako odustaje, posle godinu dana ponovila je zahtev.

Ovoga puta, Petty je sve shvatio ozbiljnije. Napisao je sjajnu baladu “Insider” i poslao joj demo snimak. Iznenadio se kada ga je Nicksova posetila i vratila mu pesmu rekavši:

– Čuje se koliko je voliš… Ti je snimi.

Tako se pesma “Insider” našla na albumu Hard Promises (1981).

Bella DonnaBio je to veoma kreativni period za grupu Tom Petty & The Heartbreakers. Jednu od pesma koje nisu završile na ovom albumu jer je bila zamišljena kao muško/ženski duet, “Stop Draggin’ My Heart Around“, Petty je poslao Nicksovoj. Bila je oduševljena.

Vreme je pokazalo da je ova pesma postala najveći hit u solističkoj karijeri Nicksove. Tekst je prilično jednostavan – govori o ženi koja ima nedefinisane odnose sa nekim muškarcem i želi da se rastane od njega, uprkos nesumnjivoj međusobnoj povezanosti.

Da li je Petty aludirao na neki njihov nedefinisani odnos? E, to nikada nećemo saznati. Flirt male