Mogu sve

Gledajući nedeljnu listu novoobjavljenih albuma pokušavao sam među meni nepoznatim imenima da pronađem išta što bi me zanimalo. Na listama komentara i mini recenzija koje bi potencijalne slušaoce trebalo da navuku da kupe nepoznatu muziku, ali im ništa ne verujem. Sve je to lepo i pažljivo sročeno da probudi znatiželju ali, iz iskustva, najčešće se reklamira šećerna vodica za blago ispiranje ušiju.

Nisam taj kod koga ovakve stvari prolaze.

U nekom trenutku mi je deo rečenice koju sam upravo pročitao proleteo kroz glavu: “… ona Lori Lieberman - Bend Like Steelje napisala i prva snimila Killin’ Me Softly With His Song, a njene pesme pevaju Emmylou Harris i Paul Simon…”. Stani, bre…

Bilo je vreme da se stisne kočnica i da malo ozbiljnije pročitam ceo tekst o novom albumu Lori Lieberman. Uz malo vršljanja po Cevki odmah sam mogao primetim da je Lori ozbiljan songwriter, a posle nekoliko dana stigao mi je i album “Ready for the Storm” (2015), pa sam se bacio na pomno preslušavanje.

Ubila me je nežno svojim pesmama, od početka pa sve do kraja. 🙂

Ovakvi autori poput nje imaju malo, ali verno sledbeništvo. Jasno je da se nikada neće pojaviti na velikoj sceni. Sada, kada sam se dokopao njenog poslednjeg albuma, muči me druga stvar – gde da pronađem preostalih šesnaest koje je izdala i bacim uvce na njih.

A moram. 🙂