Prvi put u Srbiju, ali bez padeži

Joss Stone u avgustu po prvi put među Srbima, navali narode! Smile

Jazz festival Nišville, slavi 21. godinu postojanja i upravo je počeo je na svojoj web stranici da objavljuje ovogodišnje učesnike. Jedna od prvih najavljenih je i gorepomenuta mlada dama.

Baš pre neki dan na ovim stranicama imali smo primer „pogubnog“ uticaja roditelja na U Srbiju, jašta!razvoj muzičkog ukusa kod dece. To se desilo i u slučaju mlade Joss, koja je od malih nogu bila izložena soul muzici 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Nastupila je već sa 13 godina u jednoj od BBC-jevih emisija za talente, a prvi solo album, „The Soul Sessions“, sa obradama starih hitova, objavila je sa 16 godina. Njen fascinantan glas varira od mecosoprana do kontraalta i, verujte nam na reč, to je baš impozantan raspon, a poznata je i po tome što često nastupa bosonoga. Na Suštini pasijansa predstavili smo je u prilogu iz marta 2012. godine.

U svojoj karijeri sarađivala je s vrhunskim imenima savremene muzike kao što su Lauryn Hill, Smokey Robinson, Stevie Wonder, Gladys Knight, Aretha Franklin, Blondie, Herbie Hancock i drugi. Pre par godina udružila se s Mickom Jaggerom, A. R. Rahman, Daveom Stewartom i Damianom Marleyem u grupi Superheavy, objavivši album istoimenog naziva.

Zanimljivo je da je Nišville najavio ovu zvezdu bombastičnim naslovom: „Najbolja bela soul pevačica prvi put u Srbiju“. Ne znamo da li je reč o grešci u kucanju ili o poslovičnom nišlijskom frljanju s padeži, ali baš izgleda simpatično 😉

1 komentar na temu “Prvi put u Srbiju, ali bez padeži”

Komentari su onemogućeni.