Sam u sobi

Život koji se odvija “u četiri zida” nikada nije interesantan, a kada se na to dodaju emocionalni ili neki drugi problemi, onda se nečiji život očas posla pretvori u pravo rasulo.

U takvim okolnostima najčešće nastaju paćenice, pesme uz koje se uvek sipa još jedna čaša.

To ne znači da će se tuga uspešno utopiti u piću. Pre će biti da će paćenik/paćenica koji se drže za čašu završiti sa mučninom i jakom glavoboljom. Smile with tongue out

The Walker Brothers“In My Room” mi je jedna od omiljenih od paćenica. Matora je, a vremenom postaje sve bolja. Baš kao i dobro piće. U originalu se zove “El Amor” i peva je latinoamerikanac Joaquin Prieto. Anglosaksonsku verziju proslavili su The Walker Brothers još daleke 1966. godine. Čim Scott Engel (Walker), jedan od najboljih pevača svih vremena, otvori usta da zapeva, jasno je o čemu se radi.

Naspeš još jednu, pa drugu i potom poljubiš patos. Martini glassFingers crossedRolling on the floor laughing

Odličnu verziju ove pesme kod nas je svojevremeno objavio Dado Topić uz pratnju grupe Time, tako da singl “Život moj/Pjesma 3″ (1974) ostaje kao jedan od najboljih izdanja u njegovom opusu. Od toga trenutka ova pesma je dobila još jednu dimenziju.

Moglo je da se uz nju pati i na srpskohrvatskom. Angel

1 komentar na temu “Sam u sobi”

  1. Питање за… нема награде, само ментални сврабеж: зашто сам ја мислио да је главну верзију ове песме изводио Ерик Бардон?

Komentari su onemogućeni.