Idi

Tokom pedesetih, bavljenje popularnom muzikom je bilo više entuzijazam nego posao. Srećnici čije su se pesme zavrtele na radio stanicama su već time bili zadovoljni, o nastupima na televiziji moglo je samo da se sanja, a muzika se još uvek striktno delila na “crnu” i “belu”.

Stvari su se promenile tek desetak godina kasnije.

Dotle je crnoputi Larry Banks već dobro ispekao zanat nastupajući sa različitim grupama, a poslednja u kojoj je bio, The Four Fellows, mogla se pohvaliti da je često nastupala na koncertima čiji je mentor bio proslavljeni američki DJ (inače, autor kovanice “rock and roll“) Alan Freed.

Bessie BanksPočetkom šezdesetih, Banks je napustio Drugare i počeo je da piše pesme za svoju ženu, Bessie Banks. Bez ikakvog vidljivog uspeha. Demo snimak pesme “Go Now” je 1962. godine nekako stigao do čuvenog tandema koji je iz rukava sipao hitove, Leibera/Stollera. Njima se pesma dopala, producirali su je i Bessie je, napokon, snimila valjan singl.

To što je singl bio valjan ne znači i da je bio uspešan. Nekim čudom, objavljen je i na Ostrvu, čuli su je momci iz tada nepoznate beat grupe iz Birminghama po imenu The Moody Blues i rešili da je snime. Pesma “Go Now” se našla na njihovom drugom singlu i potom je postigla internacionalni uspeh.

Kurioziteta radi, da pomenem da pesmu peva Danny Laine, tadašnji pevač i gitarista The Moody Blues, koji se nešto kasnije proslavio kao član Sir Paulovih Wingsa.

The Moody Blues su, odlaskom Lainea iz grupe, zaokrenuli na drugu stranu i proslavili se, a Bessie Banks je izdavala neuspešne singlice sve do sredine sedamdesetih.

I zauvek nestala.