3 komentara na temu “Cena igre”

  1. I?
    Nije mi jasna poruka članka?
    Zbog čega se, onda, odlučuju za poziv koji sobom nosi ovoliku eroziju?
    Aplauz i popularnost traju vrlo kratko, platiti ga nerazumno visokom cenom zdravlja nije ni malo pametno.

    1. Vi, dakle, mislite da umetnici tragaju za umetnošću u sebi zbog aplauza i popularnosti? Ne mislite li da su baletski umetnici unapred svesni onog što ih čeka? Da svesno stupaju na polje bola da bi postigli ono nepojmljivo, što se ne da objasniti trivijalno niti je za dva čoveka na ovom Plavom Klikeru isto?

      Možemo li makar da se složimo da se nagon za bavljenje umetnošću ne objašnjava fizikom materijalnog sveta, već metafizikom duhovne sfere?

      Poruku članka je lako razumeti, ali ja kao njegov autor zaista ne mogu da budem vaš tumač suštine pasijansa. Do te suštine morate doći sami, ako ste spremni da platite razumno visoku cenu vremena za razmišljanje. Verujem da ćete razumeti taj stav: ne izigravamo nikakvu elitu, već naprotiv – dajemo svakome maksimalni prostor da sam pronađe svoj komentar sveta oko nas.

      1. Sinoc je u BG otvoren Festival dokumentarnog filma ruskim filmom Varicela, 20-ominutni filmic koji se bavi teskocama kako fizickim tako i psihickim kroz koje prolaze dve sestre od 7 i 12 godina u zelji da postanu balerine. I tezak je put, mnogo tezak…. i na kraju kad starijoj koja prolazi kroz bol i suze zbog toga sto nije savrseno odigrala svoju tacku na ispitu postave pitanje zasto uopste se bavi baletom, njen odgovor eliminise svaku smislenost tumacenja razloga od strane nas, ljudi koji nisu prozeti baletom i tim snom…jer glasi: Da bih bila srecna!

Komentari su onemogućeni.