Emitt

Retko mi se ukazuje prilika da pišem o nekome od muzičara, a da nemam dilemu koju pesmu da pustim kao ilustraciju njegovog rada. Emitt Rhodes je napisao toliko dobrih pesma da je potpuno sve jedno koju ću da izaberem.

Tražilica je sama odabrala ovu. Dobar izbor. Nerd smile

Posle komercijalnog neuspeha sa grupom The Marry-Go-Round i gubljenja interesovanja diskografske kuće za njegove radove, o čemu sam već pisao, Rhodes je odlučio da se upusti u solo vode. Da ne zaboravim, nije imao ni 20 godina. U tim godinama svet oko sebe se posmatra uglavnom idealistički, pa se dečarac bacio na kupovinu opreme kako bi kompletirao sopstveni studio. Mesto – garaža roditelja, jer je to bilo najbliže.

Album je snimio, producirao, odsvirao i otpevao sam!

Emitt RhodesEmitt Rhodes (1970) je muzičku kritiku bacio pod noge. Billboard je u to vreme pisao da je Emitt “jedan od najboljih muzičara današnjice”, da bi neku godinu kasnije tvrdio da je ovaj album jedan od “albuma decenije”.

Sasvim sam saglasan sa njihovim mišljenjem.

Usledila je mini serija od još tri odlična albuma sa istim ishodom – Emitta na ulici niko nije prepoznavao. Džabe je bilo što je on u to vreme pisao po meni bolje pesme nego njegov uzor Paul McCartney – pritisak “ugovorenih obaveza” bio je destruktivan po njegovo stvaralaštvo.

Tako je muzičku karijeru kao izvođač završio sa 24 godine, a ostatak vremena je provodio u svom studiju.

Poslednjih tridesetak godina do mene su dopirale samo glasine – najpouzdanija je bila ona da Emitt živi preko puta kuće svojih roditelja, ima novi studio u sopstvenoj garaži u kome radi i pakuje demo snimke za neku novu priliku.

Nisam poverovao sve dok, nedavno, nije objavio novi album. O njemu ću uskoro da pišem – čekam da objavi bilo kakav video materijal kao ilustraciju.

Komentari su onemogućeni.