Mostovi Praga

2016-03-31_praha_640

Veća fotografija je ovde. Baš nedavno razgovaramo Jasna i ja sa jednom drugaricom koja je pre nekoliko nedelja bila u Pragu, pa se prisetismo našeg poslednjeg boravka u tom gradu… Još je Čehoslovačka postojala, jebote – beše 1990. godina, pakovali smo se da idemo kući i gledali smo kako plakatiraju ceo grad pred iznenadni koncert Rolingstonsa… Prag 1990. je bio dovoljno jeftin da ostanemo još koji dan i pohodimo koncert, ali vremena nije bilo…

No, svejedno… Kad jednom pređete Karlov most u večernji sat, zaraženi ste zanavek: želite tamo da se vratite. Nešto smo kalkulisali, možda bismo mogli da se sjurimo na nekoliko dana uskoro. Ostao sam sebi dužan foto-šetnju… Ispričaću vam jednom kako sam prošao sa foto-filmom u Pragu… Ovu fotku sam našao na portalu Amusing Planet u priči posvećenoj mostovima Praga (ne samo Karlovom mostu), a njen autor je izvesni Miroslav Petrasko, čovek koji zna znanje oko ekspozicija po egzotičnom svetlu na egzotičnim mestima. Prošpartajte svakako.

8 komentara na temu “Mostovi Praga”

 1. … a kad smo kod filmova, i ako si u Pragu: OBAVEZNO POD MORANJE posetiti Foto Skodu!!!

  Tako sam se vratio u neko prošlo vreme kad sam ušao kod njih…

  Jedini problem sa mostovima, pogotovo Karlovim, je što krckaju pod turistima. A sad još i na metar iznad lebde debilni na selfi štapovima, pa ne vidiš ništa. Najgore je što gužva ne prolazi NIKAD, pogotovo kod sata i na drugim popularnijim mestima.

  Sreća je što ima još puno NEizvikanih mesta (ko ode sledeći, preporučujem nizbrdicu Namesti Miru-IP Pavlova-pa do Vltave … na 200m ispod Namesti Miru desno je najbolja kafa u Pragu, kod Vltave su Fred/Ginger, a usput ima još štošta)

  Nije daleko, a Prag nije skup.

  1. Eh, na Karlove moste… Sanjam svitanje na Karlovom mostu: dobro svetlo. A broj štapova za selfačenje verovatno konvergira nuli u ta doba.

   A kad kažeš “200 m od tačke X najbolja kafa” u nekom gradu, ja najpre pomislim koliko mesta na kojima se može popiti kafa postoji u krugu poluprečnika 200 m. Eh…

   1. U tom krugu dosta, ali ova je najbolja, po mom neskromnom mišljenju, u Pragu.

  1. Krajnje neoprostiv javašluk… 😀 No, opraštam ti, jer oduvek verujem u tvoj sud o kafi i preporuke koje slede. Mada, iskreno, radije bih se pozvao na kaficu u Dubai, ali o tom, potom :mrgreen:

   1. Kad god… Potraži Cafe Rider, a tu je i Raw coffee company, a ima i muzen kafe!

Komentari su onemogućeni.