Neka ga (reloaded)

Pred vama se nalazi poslednji prilog u nizu od šest analognih fotografija Tibora Arve u kojima smo uživali tokom ove nedelje.

Neka ga (još jednom)

Veća fotografija je ovde. Na kraju, Tibor nam se obraća pričom o ovom radu i zaključkom o ovoj mini-izložbi.

– * –

6. Neka ga (2)

Jedna od boljki starih 6×6 fotoaparata je u tome što mehanizam za okidanje radi nezavisno od mehanizma za premotavanje filma. Kad fotografišeš sa pauzama od par dana, niko više i ne zna da li si premotao film na novi snimak ili nisi, Nerd smile a tako je i ovaj put bilo. Možda bih se nekad i iznervirao, ali ovaj put je bilo samo “neka ga”…

Levi snimak je samo referenca – otprilike je to ono što bi dobio kao normalan snimak.

I za kraj.

Izvinjavam se što je ovde bilo više tehnike nego kreativnih motiva, ali nadam se da i oni slede. Morala se isprobati i oprema koja decenijama nije škljocnula. Ja sam morao da se malo “prešaltam” na drugačiji sistem fotografisanja i iako nije gotovo, naravno, sa učenjem tehnike, očekujte uskoro i fotografije koje će osim eksperimenta imati i neku priču ili pokušaj kreativnog i u motivu, a ne samo u mediju. No, ako se setimo one stare pouke da je i medij poruka, nadam se da sam ovu poruku uspeo da prenesem.

Hvala na poverenju, ustupljenom vremenu i prostoru,

Tibor

– * –

Nemam šta da dodam na ove reči, osim da se iskreno zahvalim Tiboru na tome što je sa nama podelio ovaj nesvakidašnji eksperiment (zapravo, više njih, kojima je zajedničko samo to što obeležavaju povratak analognoj tehnici) i da mu ostavim belešku da rado očekujemo da se ponovo vidimo i pre nego što opet istekne godina.