Prebrojavanje konja

Kada god preslušavam kompilacione diskove koji se isporučuju uz magazine Uncut i Mojo, ne očekujem previše. Obično se na njima nalazi po par pesama koje su namenski rađene za veliku temu kojom se tekući broj bavi, a ostatak se svede na reciklažu već preslušanog ili ilustraciju nekog od tekstova kraćih tekstova.

Malo ređe otkrijem nešto dobro što ranije nisam čuo.

Ime grupe Masters of Reality mi apsolutno ništa nije značilo. Prva asocijacija su mi bili Black Sabbath, po čijem trećem albumu iz 1971. je ova grupa sebe nazvala. Kako sam odavno izašao iz puberteta i preležao sve muzičke dečije bolesti, ovo je automatski bio znak da njihovu pesmu treba preskočiti.

Sve dok nije počela… Surprised smile

A onda sam se na nju navratio nekoliko puta, sve uzgred prebrojavajući konje koje u samoj pesmi nisam pronašao. Valjda je u pitanju neka simbolika koju ne razumem jer je tekst sastavljen od opštih mesta …

Masters of RealityChris Goss, čovek koji stoji iza ovog projekta kao producent, dobro je poznata faca u muzičkim krugovima koji neguju stoner/desert rock. Njegove mušterije su dobro poznate, pre svega grupe Kyuss (ne, hvala) i Queens of the Stone Age (mogu da in slušam). Kako su se u ovoj njegovoj priči našli i Mark Lanegan ili legendarni Ginger Baker, to već ne bih znao reći.

Counting Horses” nije pesma koja je tipična za zvuk grupe Masters of Reality. Na njihovim albumima ima svega i svačega, pa ko ima strpljenja i voli ovakvu muziku, može da se upusti u preslušavanje, jer ne upadaju u žanrovski šablon i nisu jednozvučni kao većina.

Meni je i ovo previše. Nerd smile