Spavaća soba sa ugrađenim vodopadom (gratis)

Ako baš hoćete, i ovo je slika iz Dubaija…

Juče u Emiratima, prethodne nedelje u Srbiji, a i po Evropi se svašta nešto dešava sa vremenom…

Kiša u Dubaiju...

Ako ste turista u Dubaiju, juče, 9. marta 2016, mogli ste samo da psujete i fotografišete kroz prozor svog smeštaja. Sunce i plaža, a? Niko ko nije morao da izađe nije izašao, škole su raspuštene, kao i fakulteti, a samo ludaci (kao neki koje poznajemo) krenuli su napolje. Rog dana je pao desetostruki mesečni prosek kiše, uz povetarac od 135 km/h, poplave, bujice, čupanje drveća, leteće fasade, krovove i šatore, automobile koji glume podmornice, a ne vozi ih Rodžer Mur kao Džems Bond.

Mogli ste, doduše, da isprobate da li vaše vozilo sa pogonom na sve točkove zaista može da gazi vodu i prođe kroz blato, što do sada niste imali prilike. Mogli ste i da se nervirate što ćete na posao stići sa samo tri sata zakašnjenja, a neki su bogme zakasnili i sedam sati, pa ih je onda čekao povratak kući. Mogli ste i da ne stignete u Abu Dabi ili da ne poletite sa aerodroma u Abu Dabiju ili Dubaiju.

Kiiša u Dubaiju...

Mama priroda ne bira, nije je briga ko gde vlada, kao ni kada su izbori, i da li će poplava da padne pre ili posle, a za divno čudo, Uskrs opet pada u nedelju. Mi smo juče zaglavili mobilnu mrežu jer su nam klijenti javljali da smo im ugradili i vodopade a nismo im to rekli, danas ćemo da vraćamo zgrade u normalno stanje pošto su juče glumile bazene, i proveravamo sve detalje i proračune. Onda vidimo da smo namerno predimenzionisali oluke i odvode za 50%, ali brate, deset puta mesečni prosek za jedan dan, e to ni jedan proračun niti predimenzionisanje ne može da savlada.

Kiša u Dubaiju...

Ako plivate negde po Srbiji, setite se da ste plivali i pre dve godine, samo onda posle izbora, a ne pre. Ako ste juče plivali po Emiratima, a niste ovde desetak godina, onda se ne sećate kako to izgleda.

Kiša u Dubaiju...

Moj drug Željko iz Abu Dabija me je onda zvao i pričao mi kako ima u spavaćoj sobi ugrađen vodopad, samo što mu to gazda nije rekao. Water feature, nema šta! Gde god da plivate, ili hvalite Subaru što pravi automobile koji idu svuda i ne reaguju na ma kakvo je vreme napolju, setite se da smi svi tu privremeno i da planeta ima svoj plan i program.

Kiša u Dubaiju...

Ne moramo baš da pomažemo da nam bude gore, zar ne?