Zurenje

Psiholozi, petparački novinari i dobronamerni prijatelji/komšije koje ništa ne znaju o strahovima skloni su da svima nama dele lekcije kako ih pobediti. Jer, strah je intenzivno i neugodno osećanje koje nas obuzima kada slutimo neku opasnost, bilo da je ona stvarna ili ne.

Sugerišu nam da se suočimo sa njim kako bismo ga spoznali i pobedili.

A šta ako ne smemo?

Problem junaka današnje pesme je što nije imao snage da se suoči sa partnerkom. Zbog toga je popio pedalu i ostao sam da prikuplja krhotine propale veze. Nespreman da se suoči sa stvarnim problemima koje je imao, ostao je sam sa svojim strahom, beznadežno zureći u prazninu koja se otvorila.

Majrorie FairPoput junaka ove pesme, veliku prazninu je otvorila i grupa Majrorie Fair. Album Self Help Serenade (2005) je fini komad plastike koji je prijatan ušima, negde na tragu melodičnih psihodeličnih grupa novije generacije, kao što su Mercury Rev ili Grandaddy. Savršen za polumrak sobe ili druženje na terasi, u sumrak.

Iako je album prilično dobro prošao kod kritike u vreme kada je izašao i očekivao se njegov naslednik, grupa je iz nekih neobjašnjivih razloga u svojevrsnoj desetogodišnjoj hibernaciji. Šef grupe Evan Slamka je cele prošle godine najavljivao snimanje novog albuma, pa ga verovatno uskoro možemo očekivati.

Do tada, ostaje nam samo da strpljivo čekamo i zurimo u prazno.