Utovar nedeljom, 24. april

Pa, kako vam pada ćutanje? Imate li digestivnih problema?

Dakle, ovako:

Umetnost?Otišli ste na glasačko mesto, nite otišli na glasačko mesto, otići ćete, nećete otići, išli biste, ne biste išli, glasali ste za ovog, glasali ste za onog, predali ste prazan ili nevažeći listić, niste glasali, samo ste se češali ovde ili onde, mislili ste, niste mislili, nacrtali ste mušku pišu, nacrtali ste žensku pišu, nacrtali ste omiljenog junaka iz crtanih filmova, sve je drugačije, sve je isto, nešto je isto, nešto je drugačije, ćutali ste, pričali ste, tautologija, silogizam, neologizam, noša, jednačina, nejednačina, lema, teorema, originalno, izvedeno, kopija, plagijat, so, biber, aleva paprika, zanatlija, doktor, ovako, onako, bila sam mlada i neukusna, jebeš zemlju koja bosne nema, ja i moj miš igramo džez, sedamdeset i dva dana na mom srcu leži rana, ovi su ovako, oni su onako, a sad mi vrati mog psa, deder vrati onu dvojicu, tri putnika dva padobrana, nolo trololo, mlako pivo, hladna supa, ovde autoput, ovde rupa, pitao sam malog puža, balansiranje točkova, optika trapa, prva specijala, generalka, dubinsko pranje sedišta, stara gramofonska ploča, nova igla za gramofon, globus za četvrti razred osnovne škole, drugi zakon termodinamike, kvantno svojstvo cene svežeg povrća na pijaci, uvoz mosta preko pola sveta, veliki prasak, mali mozak, sportovi na vodi, grašak na vodi, selendra na vodi, kuda sve to vodi, može biti ali ne mora da znači, novi mobilni po staroj ceni, čeprkanje po satelitskim kanalima, sad ću na spavanje samo da pročitam ceo internet, jesi li platio račune, gde vam beše pamet, pukla bruka, bolje bruka nego ruka, leva ruka desni džep, njemu se ne isplati da izlazi iz groba, vozi miško, nemoj mehanički da radiš, a šta nije vam jasno e pa biće vam jasno i – da nipošto ne zaboravimo – ko drugome jamu kopa, taj ne zna kako se to danas radi.

Velika? Mala?

Eto, tako. Da namirimo vaša očekivanja. Jer vi, kao, stalno nešto ćutite i izigravate da ste blazirani, a zapravo ste budni i pronicljivo tražite hoćemo li reći nešto što odgovara vašim prikrivenom (ili možda baš i neprikrivenim) očekivanjima.

E, pa nećemo.

U međuvremenu, kad se već neće desiti ništa novo na političkoj sceni, setite se makar toga da večeras počinje šesti serijal epske sage Game of Thrones, u kojoj će devijacija scenarija u odnosu na knjige ponovo doći na minimalni nivo. To znači da će ono četvoro čitalaca koji su u knjigama stigli dotle, a da pritom nisu zatražili psihijatrijsku pomoć jer su pukli od preopterećenja uporedivog sa polaganjem ispita na medicinskom fakultetu, neposredno znati šta se dešava u sledećim epizodama… Osim ako ovi iz NVO…. HBO… opet nešto ne izvade iz turšije kad turšiji vreme nije.

PostizbornaKako god: bili gledalac, ne bili, ovo je važnija vest od rezultata izbora. Jer:

  • takođe je zapetljano
  • takođe je predviđeno
  • takođe je zasnovano na laganju
  • takođe ništa nije onako kako ste isprva mislili da jeste
  • takođe na kraju ne dobijete ništa

ali je barem zanimljivo, jebote, pa možete da se opustite i prepustite ishodu bez nekih naročito loših posledica.

Radite vi to i u životu, naravno. Ali kad gledate Game of Thrones, niko vam na kraju ne udari ćušku po osećaju za elementarnu inteligenciju. Sapienti sat.

Savet Alana Forda:

Savet Alana Forda

Ili se bavi strukom ili se prekvalifikuj na radničkom univerzitetu. Nemoj da ideš okolo i pričaš kako si specijalista za bolji život svakoga ko te makar pita koliko je sati. Ovaj savet možete do mile volje naplatiti na svom glasačkom mestu.

Najzad objašnjenje!

Only One!

More bit’ samo jedan!

Zasnimao se.Na satu je 10:45, radnik ulazi u radionicu, a šef se ostrvi na njega:

– Pa gde si ti, pobogu!
– E, mani me sa religijom, zajebo sam se.
– Šta, nisi navio budilnik*?
– Ma ne, bukvalno sam se zajebo.
– Šta, pobegao ti bus?
– E jesi mi šef, al’ tebi čovek mora sve da nacrta. Pazi vako, deca se igraju, igraju, pa se zaigraju, komšinice pričaju, pričaju, pa se zapričaju. Ja sam se zajebo.

*(vidi se da je šef starovremski čovek – danas se ta naprava zove alarm, kao ono na kolima ili u vatrogasnoj stanici, jer širi alarmantne vesti (“ustajanje!”) a ne skuplja ih (engr. iste))

Uto overismo i jednu od najuspešnijih popravki tetovaža koje su naprasno postale suvišne.

Marge?

Biračka kutijaNismo baš najbolje ukapirali ko je autor citata nedelje, ali previše je dobar da bismo ga se zbog tog nedostajućeg podatka odricali:

Jebeš zemlju u kojoj je teže biti pismen nego visokoobrazovan.

autor (nama) nepoznat

(tnx Tibor via FB)

Ako ste hteli da kupite niveau, ne idite u Ikeau, ni u Ideau, nemau.

Fuj.

U slučaju da niste znali, svemu je kriv Hamurambi. On je napisao prvi zakonik, svemu je uvek kriva prethodna vlast, pa vi sad računajte…

Hasmurambi

Da se prisetimo…

Ko smo mi?

Jeste, ova karikatura će će ići svake dve, dve i po godine… Ili možda neće ići više nikad.

blinddUlazi slep čovek u prodavnicu. Pored njega službeni pas, obučen kao vodič slepih. U jednom trenutku, slepac zastade nasred prodavnice, uhvati psa, iznenada ga odiže spretno iznad glave i poče da vitla njime u krug.

Pritrči poslovođa:

– Zaboga, čoveče! Šta to radite?

– Razgledam.

U našoj neumornoj potrazi za najlepšim mestom na svetu, dođosmo i do kandidata broj 6.

Guinness?

Ko kaže da je vožnja rizična stvar, taj ne zna o čemu priča. Ali saznaće.

Voziiii!

Mada tu i nema naročito šta da se priča. Tako da ovog časa nije jasno šta smo upravo hteli da kažemo. Može biti da smo hteli i mi da ćutimo, ali nam se nije dalo da trošimo ćutanje na ovako benast dan.

Ko zna, zna. A još bolji je ko zna da ne zna. Jer vladaju oni koji ne znaju da ne znaju…

…A plaše se onih koji ne znaju da znaju, jer ti su jedini koji mogu da im naude. Srećom po njih, ti koji ne znaju da znaju, ne znaju ni to da neki znaju da oni ne znaju da znaju, pa ih ovi održavaju u bezopasnom stanju.

A to stanje nije dobro po ovaj svet. A nijedan Sokrat da se pojavi.

Nedelja k’o nedelja. Jeb’o ćar vajdu, rodila se šteta.

MišOvi

Prijatan ručak vam želimo. A ono što smo prošli put rekli za odmaranje mozga, shvatili ste. Jer mozak je kao gravitacija, radi čak i vikendom.