Most uzdaha

Veća fotografija je ovde.

Nema tu velike priče: Venecija, poznata tačka sa pričom, te moj plan da se snabdem sličnim kadrom iz svog fotoaparata, uspem li to ovog leta. Most je izgrađen preko jednog od venecijanskih kanala 1602. godine i spaja Duždevu palatu sa novim zatvorom (Prigioni Nuove) sa isključivom svrhom da se tuda sprovedu zatvorenici sa ispitivanja na odsluženje kazne ili smaknuće, zbog čega i taj patetični naziv. Zato i takav oblik mosta: zatvoriše ga sa svih strana, e da ne bi bilo bekstva skokom preko ivice.

Glavni trik sa ovom mostom je što, pošteno govoreći, ima i mnogo zanimljivijih mesta za fotografisanje u Veneciji, a ako uspete dase izgurate za svojih deset sekundi dobrog mesta za slikanje možete dobiti samo krajnje stereotipnu fotografiju. Dao sam sebi u zadatak da pronađem način – ama kako znam i umem – da dođem do snimka koji je koliko-toliko autentičan. Problem je u tome što sam, zapravo, već smislio šta treba da uradim, ali sam skoro siguran da neću biti omogućen da to i sprovedem… Znaćemo za jedno dva meseca.

Ah, da: na fotku sam naleteo na portalu Amusing Planet, kao i obično. Autor fotografije je izvesni Tim Sackton.

P.S. Uočavate URL? E, pa beše istoimeni prilog na SP pre samo pet nedelja, ali ono beše najvažnija pesma Robina Trowera. Uto sam se setio da između trećeg i novog dvorišta u Koledžu Svetog Džona u Kembridžu postoji most koji takođe nazivaju the bridge of sighs. Nisam se raspitivao zašto ga tako zovu.

Komentari su onemogućeni.