Nešto što mi činiš

…tom svojom muzikom. Malo me deranžira što ni posle četiri banke intenzivnog slušanja muzike ne mogu da objasnim šta je to, ali dobro je, pa ne marim.

Besprekorna muzika.

Postoji nešto što ja fakultativno nazivam “količina muzike po jedinici vremena”. Ne umem da objasnim, zato je i fakultativno. Uglavnom, u slučaju Paula Wellera, taj indeks je jedan od najviših za koje znam, a da se pritom ne izgube ni misao ni lepota.

Danas neću da pričam puno. Hoću samo da vam skrenem pažnju na to da postoje autori kojima možete bezrezervno verovati, jer oni snime nešto samo kad imaju šta pametno da snime. A nekima je Onaj odozgo dao mnogo kapaciteta za pametno stvaranje. Paul Weller je jedan od nekolicine.

Stanley RoadMa, u redu je: naići ćete jednom, dvaput u životu i na Wellerovu pesmu koja vam se ne dopada. I to je sasvim u redu: nikome neće pasti kruna s glave zbog takvog slučaja. To, izvesno, neće biti ova pesma, potekla sa albuma Stanley Road (1995), koji neki ljudi (ja takođe) smatraju vršnim delom u opusu Modfathera.

Malo mi blesavo da merim kvalitet Wellerovih albuma, osećam se neudobno zbog toga, pa vas molim da sve moje reči u današnjem prilogu uzmete sa zrnom soli. Važna je samo muzika.

I to je, za danas, sasvim dovoljno. Neka priča poezija.

You do something to me
Something deep inside
I’m hanging on the wire
For love I’ll never find

You do something wonderful
Then chase it all away
Mixing my emotions
That throws me back again

Hanging on the wire, yeah
I’m waiting for the change
I’m dancing through the fire
Just to catch a flame an’ feel real again

Hanging on the wire, yeah
Said I’m waiting for the change
I’m dancing through the fire
Just to catch a flame, an’ feel real again

You do something to me
Somewhere deep inside
Hoping to get close to
A peace I cannot find

Dancing through the fire yeah
Just to catch a flame
Just to get close to
Just close enough to tell you that

You do something to me
Something deep inside

I to je to.

P.S. A što se tiče podatka da Macca odlazi Welleru na noge po mišljenje, izvući ćemo se sa činjenicom da je informacija neproverena i stoga ćemo se praviti da je nikad nismo čuli.